ACTUALITATE 22 august 2016

Vremea se va menţine în general instabilă. Prognoza meteo pentru marţi şi miercuri

de Covasna Media | 648 vizualizări

Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi averse şi descărcări electrice în zonele montane, în sudul, centrul şi nord-estul ţării şi pe arii restrânse în restul teritoriului, informează ANM.

MARŢI. Vremea se va menţine în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi averse şi descărcări electrice în zonele montane, în sudul, centrul şi nord-estul ţării şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi punctiform 35...40 l/mp. Pe spaţii mici vor fi căderi de grindină. Intensificări ale vântului se vor semnala local în Moldova şi Dobrogea, dar şi în timpul averselor, când trecător pot lua aspect de vijelie.

Valorile termice diurne vor creşte uşor în vest şi nord-vest, dar vor marca o scădere în celelalte regiuni, astfel că la nivelul întregii ţări se vor încadra în limite normale pentru această perioadă. Temperaturile maxime se vor situa între 24 şi 32 de grade, uşor mai ridicate în regiunile estice, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 şi 23 de grade.

MIERCURI. Gradul de instabilitate atmosferică va fi în diminuare, dar în zonele montane, precum şi în regiunile sudice, sud-estice şi centrale vor mai fi înnorări temporar accentuate, în special în cursul zilei şi local se vor semnala averse şi descărcări electrice. Punctiform se vor cumula cantităţi de apă de peste 20...25 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări, mai ales în prima parte a intervalului, în est, la munte şi în extremitatea de nord-vest a teritoriului, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 21 de grade, mai scăzute în zonele depresionare.

 

Teme articol: meteo vreme prognoza
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.