ACTUALITATE 24 august 2016

Căţărare şi colectare selectivă, cuvinte cheie pentru „Ziua Familiilor”

de Iulia Drăghici - Taraș | 822 vizualizări

Ediţia a treia a Zilei Familiilor are loc joi, 25 august, în Piața Centrală a municipiului Sfântu Gheorghe, între orele 17 şi 20. Evenimentul se va axa pe importanţa colectării selective a deşeurilor, dar va avea şi o activitate de căţărare pe perete de escaladă. Dacă va ploua, evenimentul va fi amânat pentru data de 29 august.

„De data aceasta, activitățile atrag atenția copiilor asupra importanței colectării selective a deșeurilor, dar programul va include și mângâierea câinilor și căţărarea pe perete de escaladă”, arată comunicatul de presă transmis de organizatori.

Szőcs Imre - alpinist (Asociaţia Alpinsport – căţărare perete de escaladă) şi Székely Kincső – consilier local, și angajatul companiei TEGA SA (colectare selectivă a deșeurilor)” sunt coordonatorii evenimentelor de la Ziua Familiilor.

Potrivit organizatorilor, „de ani de zile, compania TEGA SA desfășoară diferite activități pentru copii, anunță concursuri pentru  elevi, cu scopul de a atrage atenția asupra valorii deșeurilor.  În timpul activităților, copiii ajung să cunoască ce înseamnă colectarea selectivă a deșeurilor, gestionarea corectă a deșeurilor, să învețe cum să protejeze planeta noastră împotriva daunelor inutile asupra mediului. Activitățile sunt recomandate copiilor cu vârsta între de 3-14 ani. În plus, va fi posibilă și mângâirea câinilor, deoarece adăpostul de câini  de la Câmpu Frumos este administrat tot de compania TEGA SA. Sub supravegherea Asociaţiei Alpinsport, la obeliscul sovietic se va putea încerca căţărarea pe peretele de escaladă. Această activitate se recomandă copiilor de peste trei ani”.

Organizatorii celui de-al treilea eveniment „Ziua Familiilor” sunt Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, împreună cu Casa de Cultură „Kónya Ádám”, Capitala Culturală a Ţinutului Secuiesc,  Asociaţia Alpinsport şi compania TEGA SA.

Evenimentul a mai fost amânat de câteva ori din cauza vremii nefavorabile.

Prima ediţie a avut ca temă principală „culorile şi formele”, iar a doua ediţie a avut ca temă „trenul”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.