ACTUALITATE 24 august 2016

Sărbătoarea oraşului Târgu Secuiesc începe joi

de Iulia Drăghici - Taraș | 2025 vizualizări

Târgul de Toamnă, sărbătoarea oraşului Târgu Secuiesc, are loc în perioada 25 – 28 august. Programul celor patru zile este unul variat, cu evenimente pentru toate gusturile şi vârstele.

„Nu am efectuat modificări în politica programelor visate acum patru ani, în centru va rămâne târgul la care se vor perinda 130 de meșteșugari și producători tradiționali, acest număr însă e cert că-l vom putea păstra și în anul acesta. Orașul copiilor va rămâne în centru, Festivalul Cartofului va avea loc și în anul acesta în parcul Molnár Józsiás, organizatorii Curții Vinului ne-au anunțat că la ei va fi la tot sfârșitul săptămânii cules, cu muzică populară și cu dans popular. Concertul final al Târgului de Toamnă se bucură totdeauna de cel mai mare interes, și pe care, de obicei – și în anul acesta – îl încheiem cu joc de artificii. (...) Concertul final al Târgului de Toamnă va fi susținut de orchestra OMEGA duminică seara de la ora 21. Concertul este cadoul fabricilor de confecții New Fashion, care împlinește 25 de ani și Zarah Moden”, a spus Bokor Tibor, primarul din Târgu Secuiesc, într-o conferinţă de presă, potrivit site-ului Primăriei.

Programe variate, dar transmiţătoare de valori

Programul celor patru zile de sărbătoare conţine concerte, muzică de stradă, dansuri tradiţionale, târguri, expoziţii şi vernisaje, concursuri de gătit, programe pentru copii, seri de basm, jocuri şi multe altele. Organizatorii arată într-un comunicat de presă că „zilele orașului din anul acesta mențin motto-ul „cules de valori”, și sub egida acestuia se concentrează pe programe variate, dar transmițătoare de valori. În punctul central și în epicentru va rămâne târgul meșteșugarilor și al producătorilor tradiționali”.

Programul începe joi de la ora 18 cu Expunerea la bibliotecă: Tircsné Dr. Propper Valéria (Miskolc) – Viața legendară a reginelor maghiare. Evenimentul are loc în beciul Bibliotecii Orășenești Báró Wesselényi Miklós. De la ora 19 are loc spectacolul Teatrului Orășenesc, care deschide noua stagiune: Loto Scandinav, în regia lui Kolcsár József / spectacol de studio, la  Casa de Cultură Vigadó, în sala mare.

Vineri, sâmbătă şi duminică, evenimentele încep de la ora 10 şi se încheie târziu în noapte.

Vineri de la ora 12 debuteză, în piaţa Gábor Áron, târgul de produse tradiționale și de toamnă şi Târgul meșteșugăresc. În aceeaşi zi, de la ora 16:20, în Piața Tineretului va fi vernisată expoziția „Ție care îți este povestea din Târgu Secuiesc?”. Aici vor fi prezentate povestirile câștigătoare la concursul cu acelaşi nume, organizat de Asociația Tinerilor din Târgu Secuiesc (KVISZ).

Sâmbătă, de la ora 10, în parcul Molnár Józsiás se deschide concursul de gătit „Festivalul cartofului”.

Duminică, de la ora 15, Ansamblul de Dans Popular Datina și a Ansamblului de Dansuri Populare Junii Covăsneni va avea spectacol piața din fața Sălii Polivalente.

Formaţiile DJ Project şi Stroke 69 vor urca pe aceeaşi scenă cu OMEGA, duminică începând de la ora 20,30. După ora 23 va avea loc un joc de artificii.

Programul complet poate fi accesat pe site-ul http://www.oszisokadalom.ro/.

Foto: www.oszisokadalom.ro, Mathe Zoltan

 

Teme articol: Târgu Secuiesc sarbatoare
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.