ACTUALITATE 25 august 2016

Modificări în legea avizării privind securitatea la incendiu

de Iulia Drăghici - Taraș | 885 vizualizări

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna transmite că Hotărârea de Guvern care privește aprobarea categoriilor de construcții și amenajări care se supun avizării și/sau autorizării privind securitatea la incendiu a suferit câteva modificări.

„Pentru categoriile de clădiri și spații care comportă o atenție deosebită din punct de vedere al riscului de incendiu, actul normativ prevede impunerea unei arii mai reduse, de exemplu 100 mp pentru spații publice amenajate la subsol, demisol sau la mansardă, respectiv 150 mp pentru cele de învățământ, supraveghere, îngrijire sau adăpostire copii, preșcolari, elevi, studenţi, bătrâni, persoane cu dizabilități/lipsite de adăpost, ori 200 mp pentru spații având destinația de comerț, dispuse în clădiri de locuit colective”, prezintă un comunicat de presă al ISU Covasna.

O altă modificare din actul normativ prevede „exceptarea de la avizarea privind securitatea la incendiu a anumitor construcții, instalații sau amenajări temporare, care se supun direct autorizării privind securitatea la incendiu, dat fiind faptul că etapa autorizării, în aceste situații, poate asigura exercitarea unui control suficient pentru conformarea privind securitatea la incendiu”.

„Deasemenea pentru a nu crea confuzii în aplicare, documentațiile privind securitatea la incendiu a construcțiilor elaborate și/sau în curs de avizare/autorizare la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, se finalizează în conformitate cu prevederile legislației în vigoare la data elaborării acestora”, mai arată ISU Covasna.

Hotărârea de Guvern nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcții și amenajări care se supun avizării și/sau autorizării privind securitatea la incendiu publicat în Monitorul Oficial nr. 628 din 16 august 2016 este postată pe site-ul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  „Mihai Viteazul” al Judeţului Covasna, la adresa www.isujcv.ro.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.