ACTUALITATE 25 august 2016

Peste o săptămână paraciclistul Oláh Attila pleacă la Paralimpiada de la Rio

de Iulia Drăghici - Taraș | 1094 vizualizări

Şapte zile îl mai despart pe Oláh Attila, paraciclistul din Târgu Secuiesc, de cel mai mare vis al său: Jocurile Paralimpice. Acesta va pleca pe 2 septembrie spre Rio de Janeiro, Brazilia, pentru a reprezenta România la a 15-a ediţie a celei mai mari competiţii sportive pentru persoanele cu dizabilităţi.

Covăsneanul va participa la patru probe: trei kilometri urmărie în velodorm, pe data de 9 septembrie, un kilometru contratimp, în 10 septembrie, 20 de kilometri contratimp la şosea, în 14 septembrie şi 74 kilometri proba de fond, pe 16 septembrie.

„Acum mă simt bine. Am fost două săptămâni în Franţa la un cantonament unde am făcut două antrenamente pe zi. Am fost foarte obosit, dar acum mă simt bine. Mă simt puţin entuziasmat datorită zborului, dar şi datorită concursului”, spune Attila.

Din echipa României la paraciclism mai face parte, alături de Oláh Attila şi campionul paralimpic din 2012, Eduard Novak.

Prin această participare la una dintre cele mai importante competiţii din lume, Attila îşi îndeplineşte cel mai mare vis al său. „Pentru mine această participare înseamnă că am reuşit să îmi ating obiectivele la care lucrez de şase ani. Cel mai mare vis al meu a fost să particip la Jocurile Paralimpice şi acum am reuşit să fiu acolo. (…) Sunt mândru că pot să reprezint o ţară, că pot să reprezint România, cu toate că sunt maghiar”, ne spunea Oláh Attila într-un interviu anterior.

Campionul paraciclist născut la Târgu Secuiesc are 27 de ani. În jurul vârstei de doi ani familia lui a observat că piciorul stâng nu se dezvoltă normal şi de atunci Attila a fost nevoit să poarte orteză. „Îmi lipseşte genunchiul şi piciorul stâng este foarte scurt, comparativ cu piciorul drept. Aşa m-am născut”, explică tânărul.

A 15 –a ediţie a Jocurilor Paralimpice are loc în perioada 7-18 septembrie 2016 la Rio de Janeiro, Brazilia. Aceasta este cea mai importantă competiție sportivă pentru persoanele cu dizabilități, la care vor participa peste 4.350 de sportivi din 176 de țări.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi (ANPD), „echipa care va reprezenta România la această ediție a Jocurilor Paralimpice este  cea mai numeroasă din istoria sportului paralimpic din țara noastră”. Paracicliştii Novak Eduard şi Oláh Attila sunt colegi în reprezentativa României cu Florentina Hriscu (disc), Florin Cojoc (săritura la înălțime), Mihaela Lulea (canoe), Iulian Șerban (canoe), Alexandru Bologa (judo), Naomi Ciorap (înot), Samuel Ciorap (înot), Dacian Makszin (tenis de masă) și Bobi Simion (tenis de masă).

Olah Attila  (2)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Olah Attila, 28 august 2016
Multumesc foarte mult!
boby, 26 august 2016
MULT SUCCES !
Pui de Dac, 26 august 2016
Vă dorim mult, mult succes! Noi vă vom susţine cu gândul şi sufletul de aici de acasă!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.