ACTUALITATE 4 august 2016

Peştii morţi găsiţi în râul Buzău, scăpaţi de la crescătorie

de Iulia Drăghici - Taraș | 2063 vizualizări

Peștii morți, descoperiți în urmă cu câteva săptămâni de pescari pe malurile râului Buzău, în zona orașului Întorsura Buzăului, provin de la o crescătorie, potrivit autorităţilor. Rezultatele anchetei de până acum arată că nu s-au produs consecinţe asupra mediului înconjurător, deci nu e vorba de o otrăvirea apei.

„S-ar părea că peştii găsiţi morţi ar fi provenit dintr-o crescătorie a unui cetăţean din Întorsura Buzăului, care ar fi încercat să schimbe apa, să cureţe crescătoria şi câteva exemplare ar fi ieşit de acolo. Colegii mei continuă verificările ca să stabilească exact în ce circumstanţe şi cum au ajuns peştii morţi în râul Buzău. Cert este că nu s-au produs consecinţe asupra mediului înconjurător şi că flora şi fauna nu au fost afectate. Alte specii de peşti trăiesc în zonă şi nu au păţit nimic. De atunci nici nu s-a mai întâmplat să fie găsiţi peşti morţi”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Nicoleta Marin.

Ancheta este încă în derulare, atât în rândul Poliţiei, cât şi la Garda de Mediu.

Cât despre ceea ce ar putea risca persoana de la care provin peştii morţi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţului Covasna a spus: „Depinde foarte mult de rezultatul verificărilor. Trebuie să vedem care este fapta, ce s-a întâmplat, cum au ajuns peştii acolo. Cel mai probabil va fi vorba despre sancţiuni care vor fi aplicate de cei de la Garda de Mediu sau DSVSA. Continuăm verificările ca să stabilim cu exactitate toate împrejurările”.

Teme articol: crescatorie buzau pesti morti
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.