ACTUALITATE 5 septembrie 2016

Info-trafic: săptămână fără accidente grave

de Covasna Media | 646 vizualizări

Polițiștii rutieri covăsneni au fost şi în această săptămână la datorie pentru a veghea la respectarea legislaţiei pe drumurile publice şi diminuarea riscului rutier, contribuind la reducerea numărului de accidente și implicit salvarea de vieți. Astfel, în ultima săptămână nu a fost înregistrat niciun accident rutier grav, iar în acest sfârșit de săptămână, pe drumurile din județ s-au înregistrat două evenimente rutiere cu urmări ușoare, fiind al doilea weekend consecutiv fără accidente grave în județ.

Vineri, 2 septembrie 2016, în jurul orei 11:50, la Întorsura Buzăului, un biciclist s-a dezechilibrat și a căzut pe carosabil. Din verificările efectuate polițiștii au constatat că bărbatul de 54 de ani era sub influența băuturilor alcoolice și a suferit răni minore în urma acestui eveniment. Acesta însă a refuzat transportarea la spital pentru îngrijiri medicale. Cercetările sunt continuate pentru a se stabili cu exactitate împrejurările producerii evenimentului.

Sâmbătă, 3 septembrie 2016, în jurul orei 14:25, doi minori de 12 și 15 ani care se deplasau cu o singură bicicletă pe raza comunei Ozun au pătruns într-o intersecție fără să se asigure și au fost loviți de un autoturism care era condus regulamentar de un bărbat de 41 de ani.

În urma impactului minorul de 12 ani a fost rănit ușor. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Polițiștii le reamintesc bicicliștilor câteva reguli pe care trebuie să le respecte atunci când circulă pe drumurile publice:

– Nu circulaţi cu bicicleta atunci când vă aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice!

– Pentru a conduce o bicicletă pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puţin 14 ani!

– Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul!

– Circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană câte unul!

– Pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător! (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant de aceeaşi culoare)

– Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celor în drept!

– La schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă aveţi prioritate de trecere, asiguraţi-vă că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră!

Nerespectarea regulilor de circulație de către bicicliști se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni, respectiv de la 6 la 8 puncte de amendă, sancțiunile pornind astfel de la  750 de lei și putând ajunge la 1.000 de lei.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.