ACTUALITATE 7 septembrie 2016

Teatrul independent „Osonó” îşi deschide stagiunea la Galaţi

de Agerpres | 1005 vizualizări

Trupa „Osonó” din Sfântu Gheorghe îşi deschide noua stagiune cu spectacolul „Chipul din oglinda apei”, pe care îl va juca joi, la Galaţi, în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Teatrelor Independente Butterfly Effect ITF, care se desfăşoară în perioada 5-11 septembrie.

Potrivit managerului trupei, Fazakas Misi, „Chipul din oglinda apei” este „cea mai aplaudată, premiată şi umblată producţie Osonó”, spectacolul fiind jucat în 170 oraşe din 22 de ţări de pe 3 continente.

Chipul din oglinda apei este un spectacol prin care trupa Osonó a experimentat formula de teatru documentar, pe urmele problemelor copiilor singuratici, ale părinţilor neajutoraţi şi ale tinerilor vulnerabili. Pornind pe urmele acestor probleme, membrii trupei au trecut prin filtrul unor lungi dezbateri toate realităţile descoperite, rezultând în final un scenariu comun pe care s-a construit spectacolul”, a spus acesta.

Reprezentaţia va avea loc de la ora 20,00 în Sala Studio a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi.

În stagiunea trecută, Osonó a susţinut peste o sută de spectacole în ţară şi străinătate, iar cea mai mare realizare a fost câştigarea „Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni”.

„În cifre stagiunea a însemnat trei spectacole, dintre care o premieră, 115 reprezentaţii pentru 6.600 spectatori în 41 de oraşe din 13 ţări, 103 dezbateri cu publicul, trei festivaluri internaţionale la care trupa Osonó a reprezentat România şi Europa de Est şi în cadrul cărora a câştigat două premii. Stagiunea 2015-2016 va rămâne, însă, în istoria teatrului independent Osonó drept anul în care complexa sa activitate a fost recunoscută la nivel naţional, prin acordarea prestigiosului Premiu Charlemagne pentru Tinerii Europeni, un premiu acordat de Parlamentul European, în parteneriat cu Fundaţia Internaţională pentru Premiul Charlemagne din Aachen”, a declarat Fazakas Misi.

Trupa „Osonó”, înfiinţată în urmă cu peste două decenii, şi-a început activitatea ca trupă şcolară de teatru, dar, de câţiva ani, funcţionează ca teatru independent, fiind formată dintr-un nucleu de tineri care i-au asigurat continuitatea.

 

Teme articol: teatru Osono stagiune galati
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.