ACTUALITATE 13 septembrie 2016

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, în vizită în judeţul Covasna

de Agerpres | 1443 vizualizări

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, a vizitat marţi judeţul Covasna pentru a doua oară în decurs de un an de la preluarea funcţiei, la invitaţia autorităţilor locale.

Hans Klemm a declarat la o conferinţă de presă că în ultimele două zile a avut întâlniri cu oficialităţile din judeţele Covasna şi Harghita şi a obţinut informaţii legate de viaţa economică şi socială a zonei.

Diplomatul american s-a declarat impresionat de primirea pe care i-au făcut-o gazdele din ambele judeţe şi a menţionat că atât el, cât şi soţia sa, care îl însoţeşte în această vizită, sunt foarte plăcut surprinşi de frumuseţea naturii şi peisajele fermecătoare din această parte a României. Ambasadorul a precizat că, în opinia sa, unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-a văzut în ţara noastră este zona dintre localităţile Zăbala din judeţul Covasna şi Miercurea Ciuc, judeţul Harghita.

Ambasadorul SUA a reafirmat că România se află „într-o poziţie bună”, având probabil cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, iar, în context, a punctat că este important ca la alegerile parlamentare din decembrie românii să voteze politicieni care să continue acest trend pozitiv. El a subliniat că viitorul ţării este cu atât mai important cu cât mulţi tineri părăsesc România în favoarea altor ţări, precum Spania, Italia, Marea Britanie, Ungaria şi chiar Statele Unite.

Hans Klemm a punctat, de asemenea, faptul că România a înregistrat succese în lupta împotriva corupţiei şi că are o puternică contribuţie la menţinerea securităţii internaţionale.

El a mai menţionat că rolul său, în calitate de ambasador, este de a strânge relaţiile dintre România şi Statele Unite ale Americii, de a promova prosperitatea economică şi democraţia, iar în context a subliniat că printre valorile democraţiei se numără respectul faţă de minorităţi, libertatea religiei, libertatea presei, libertatea de exprimare, etc. (...)

În cursul după-amiezii, ambasadorul SUA a participat la inaugurarea ‘Raftului american’ de la Biblioteca Judeţeană din Sfântu Gheorghe, unde a făcut o donaţie de carte în valoare de aproape 2.600 de dolari americani.

Hans Klemm a venit pentru prima data judeţul Covasna în luna ianuarie, la aproape patru luni de la preluarea funcţiei, când a vizitat câteva localităţi unde trăiesc comunităţi de romi, la invitaţia Asociaţiei OvidiuRo, care derulează programe educative pentru copii din comunităţile defavorizate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
dan, 14 septembrie 2016
A vizitat si strazile KOS KAROLY si LACRAMIOAREI ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.