ACTUALITATE 27 septembrie 2016

VIDEO: Protest spontan al poştaşilor de la Oficiul de Distribuţie din Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 890 vizualizări

O parte dintre angajaţii Oficiului Judeţean de Poştă Covasna au declanşat marţi dimineaţă un protest spontan, nemulţumiţi de salarii şi de condiţiile de muncă.

La protestul desfăşurat în curtea instituţiei au participat peste 20 de poştaşi din cadrul Oficiului de Distribuţie, care au întrerupt lucrul timp de aproape o oră.

„Poştaşii au ajuns la capătul răbdărilor. Am fost sunat în această dimineaţă de către colegi şi chemat în sala de lucru, mi-au spus că este inacceptabil ce se întâmplă. De 7 luni compania îşi bate joc, am cerut o majorare de 200 de lei şi condiţii mai bune de muncă, au tergiversat, au găsit tot felul de tertipuri deşi şi-au asumat mărirea de salarii. Acum o săptămână în AGA a fost blocată majorarea, au spus că se poate face dacă se fac disponibilizări”, a declarat preşedintele sindicatului, Cornel Radu.

Poştaşii s-au plâns de salariile mici pe care le primesc, de volumul mare de muncă, dar şi de condiţiile în care lucrează. Printre altele, au arătat că tavanul sălii factorilor poştali e prăbuşit parţial, toaletele sunt mizere, scările de acces spre etaj sunt crăpate, iar clădirea în care îşi desfăşoară activitatea Oficiul Judeţean este atât de veche şi degradată încât s-ar putea dărâma la un eventual cutremur.

„Lucrăm pentru salariul minim, în condiţii tot mai grele de la o zi la alta. Avem o grilă de salarizare tare ciudată, care va să zică, noi care lucrăm avem salariu minim şi îi tragem pe toţi după noi, iar cei din conducerea companiei au salarii de 6-7.000 de lei. Din 28 de poştaşi am rămas 20, nu mai facem faţă. Ne omoară că nu au contracte, dar asta nu e treaba noastră. Noi lucrăm şi sâmbăta şi ne ajută şi membrii familiei. Eu aduc şi fina şi fiica să mă ajute, altul aduce soţul zilnic să ajute. Nu se poate aşa, sunt zile în care ieşim cu 150 de cupoane de pensii şi 100 de ANAF-uri, plus distribuţia la zi. Acum au mai venit şi cataloagele de reclame, câte 15 kilograme în plus, câteodată avem câte 2-3 genţi de dus. E jale. Eu am 29 de ani vechime si un salariu de numai 1.065 de lei plus bonuri de masă la o aşa mare răspundere, ca să nu mai vorbim de efortul fizic. Eu sper să rezolvăm ceva, că din 1.000 de lei, cu trei copii cât am eu, nu prea faci faţă”, a declarat Czintos Jozsef, factor poştal.

Poştaşii au anunţat că vor organiza şi alte acţiuni de protest dacă revendicările lor nu vor fi soluţionate.

Directoarea Oficiului Judeţean de Poştă Covasna, Benedek Csilla, a declarat că, deşi este în concediu, a venit la serviciu, neputând rămâne „nepăsătoare” la problemele subalternilor. Ea a mai spus că deciziile se iau la Bucureşti şi că în cursul dimineţii va avea o întâlnire cu protestatarii.

https://youtu.be/YvcRVdxV9oI

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
2andrea, 28 septembrie 2016
De asta primesc factura cu 4zile inainte de scadenta si totusi stampila este pusa cu vreo 10zile dinainte?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.