ACTUALITATE 28 septembrie 2016

Activitățile desfășurate de polițiști în cadrul Săptămânii prevenirii criminalității continuă

de Covasna Media | 689 vizualizări

Polițiștii covăsneni continuă seria activităților derulate în această perioadă pentru conștientizarea cetățenilor asupra importanței adoptării unei conduite preventive.

Tema zilei de miercuri a fost prevenirea infracțiunilor de furt. Astfel, pe lângă activitățile desfășurate în școli, polițiștii organizează întâlniri cu grupuri țintă, în special cu persoane vârstnice, întâlniri în cadrul cărora vor prezenta recomandările poliției pentru prevenirea furturilor din locuințe, a furturilor de/din autovehicule, a furturilor din buzunare, dar și pentru prevenirea infracțiunilor de înșelăciune și tâlhărie.

Pe lângă aceste sesiuni de discuții directe cu cetățenii, polițiștii desfășoară și activități de distribuire de materiale preventive în zone cu aflux ridicat de public, astfel încât mesajul preventiv să ajungă la cât mai multe persoane.

Tot în cadrul activităților circumscrise acestei campanii, în perioada 26-30 septembrie se desfășoară cea de-a VIII-a ediție a competiției de fotbal „Cupa prevenirii criminalității”. La start s-au aliniat 9 echipe reprezentând liceele din Sfântu Gheorghe, urmând ca vineri, 30 septembrie, în urma disputării meciurilor finale, să fie desemnați câștigătorii. Competiţia se derulează în sala de sport a Liceului Teoretic „Berde Aron” din Sfântu Gheorghe, cuvintele de ordine fiind spectacol şi fair-play.

În perioada 26-30 septembrie, la nivel național se desfășoară a XI-a ediție a „Săptămânii Prevenirii Criminalității”, campanie derulată în baza priorităților Poliției Române și care urmărește sensibilizarea populației în ceea ce privește importanța adoptării unei conduite antiinfracționale și antivictimale.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.