ACTUALITATE 28 septembrie 2016

VIDEO: Doi porci “vizitează” de aproape o lună cartierul Simeria

de Sever Ioan Miu | 850 vizualizări

Porcii sunt o prezență relativ familiară pentru locuitorii din Sfântu Gheorghe, mai ales pentru cei din zona deluroasă a municipiului. În ciuda campaniilor autorităților, animalele, lăsate în afara curților de către proprietari, ajung pe străzi ca Vasile Goldiș sau Dealului, unde, în funcție de temperamentul, gândirea și starea de moment a fiecăruia, pot stârni hazul sau indignarea trecătorilor.

Dincolo de atitudinea adoptată pe moment, cei care văd porci pe străzile din Sfântu Gheorghe pot suna la autorități.  L-am întrebat pe Hadnagy Istvan, șeful Poliției Locale Sfântu Gheorghe unde poate suna un cetățean care vrea să semnaleze prezența rânătoarelor în spațiul public.  Mi-a răspuns că persoanele care văd astfel de animale pe stradă pot apela poliția locală la numărul de telefonul verde 0800800767. Totodată, cetățenii pot apela la Gospodăria Comunală SA. Conform paginii de internet a instituției, telefonul Gospodăriei Comunale este 026735190.

Luni, am văzut o filmare cu doi porci aflați pe strada Vasile Goldiș, dintre care unul cu pete cenușii, iar altul, complet cenușiu. “Au fost găsiți cel puțin doi porci, până acum”, mi-a confirmat, atunci, șeful Poliției Locale Sfântu Gheorghe. În acea zi, polițiștii comunitari căutau proprietarul porcilor de strada Înfrățirii. Pentru un porc aflat în spațiul public se aplică o amendă de 500 de lei, în timp ce pentru un cal, amenda e 1000 de lei. “Au mai fost luați de către cei de la Gospodăria Comunală acum nici o lună. I-au prins, proprietarii au venit după porci, au fost amendați. Va trebui să facem iarăși o acțiune de prindere a lor că nu înțeleg proprietarii, nu știu ce se întâmplă. Chiar dacă sunt amendați, nu știu de ce nu înțeleg... La Örkő sunt câțiva proprietari de porci cărora le dau drumul lângă casă, îi lasă nesupraveghiați, iar porcii coboară, mai mult în zona Stadionului, vin probabil pentru iarbă. Animalul nesupravegheat umblă hai-hui”, mi-a mai spus Hadnagy Istvan.  Marți, l-am întrebat pe Hadnagy dacă proprietarii au fost amendați și mi-a răspuns că nu au putut fi identificați. La o oră de la această întrebare, mergând pe strada Dealului, am văzut cu ochii mei și am fotografiat doi porci. L-am întrebat pe Hadnagy dacă porcii de marți au rămas pe străzi, și mi-a răspuns “nu au rămas, au fost goniți înapoi în Örkő”. Totuși, comparând, la birou, imaginile de luni cu porcii cu cele de marți, animalele mi-au părut similare, dacă nu chiar identice: un porc pătat și, celălalt, cenușiu închis. De asemenea, reexaminând niște imagini pe care le-am surprins pe 6 septembrie, pe Vasile Goldiș, mi s-a părut că cei doi porci de acum sunt foarte asemănători cu cei de la începutul lunii,   “De câteva zile tot umblă porcii ăștia pe aici. Oricine poate să-i prindă și să-i taie”, ne-a declarat o localnică.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.