LIFESTYLE 14 septembrie 2016

Descoperirea care ar putea rezolva problema încălzirii pe timp de iarnă

de Covasna Media | 900 vizualizări

O minerală pe care grădinarii o folosesc atunci când sădesc diverse plante ar putea fi folosită pentru încălzirea caselor pe timpul iernii, deoarece utilizează energia solară stocată pe timpul verii, potrivit unei noi descoperiri făcute de oamenii de ştiinţă, citaţi de The Independent.

Atunci când un anumit tip de sare este pus peste substanţa respectivă, utilizată în mod normal pentru plantarea cactuşilor şi a altor plante similare, aceasta capătă o proprietate incredibilă.

Dacă este expusă la aer cald, aceasta se usucă. Însă, dacă este expusă la temperaturi scăzute, aceasta absoarbe apa din atmosferă şi emană căldură, notează gandul.info.

Substanţa minune a fost botezată de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Swansea „fasolea magică”.

Aceştia susţin că ea poate fi folosită pentru a conserva căldura pentru perioade lungi.

Estimările arată că dacă o familie are un congelator de frigider plin cu această substanţă, îşi poate asigura căldura necesară pentru câteva luni bune de iarnă.

Echipa de cercetători care a făcut descoperirea a început deja testele într-o clădire din Port Talbot.

„Pe timpul verii, avem o cantitate foarte mare de căldură solară care este stocată. Vrem să reuşim să conservăm această energie şi să fim capabili să o utilizăm în timpul iernii”, au explicat oamenii de ştiinţă.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.