ACTUALITATE 16 octombrie 2016

Programul „Erasmus pentru tineri antreprenori“, prezentat la Sfântu Gheorghe

de Observatorul de Covasna | 1203 vizualizări

Peste 15 persoane au participat, joi, la o prezentare a programului „Erasmus pentru tineri antreprenori“, dedicat persoanelor care, indiferent de vârstă, se află la început în lumea afacerilor. Prezentarea a avut loc la Sfântu Gheorghe, la sediul Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Covasna. La eveniment au fost prezenți și doi tineri antreprenori originari din Sfântu Gheorghe, Raluca Zbarcea și Ovidiu Florea, care au beneficiat de acest program.

În cadrul evenimentului, participanții au putut afla mai multe despre modalitatea și condițiile de înscriere, cât și despre publicul țintă al programului. De exemplu, termenul „tânăr antreprenor“ nu se referă la vârstă, „ci la experiența pe care o ai în antreprenoriat. Ești tânăr antreprenor în momentul în care nu ai mai avut o afacere, sau ai o afacere dar nu mai mult de trei ani“, ne-a explicat Maria Alexandra Băescu, reprezentanta Asociației de Dezvoltare Durabilă Slatina (ADDS) și ofițer în cadrul Erasmus pentru tineri antreprenori.

„Am avut un stagiu de 5 luni în Barcelona. (...) Fiecare merge acolo pe cont propriu. Când te înscrii pe platformă, încarci un plan de afaceri. Important este să ştii ce vrei să faci acolo şi ce îţi doreşti tu să obţii în cele maxim 6 luni pe care le petreci  în ţara gazdă. Aceste lucruri trebuie discutate şi negociate cu antreprenorul – gazdă“, a declarat Raluca Zbarcea, arhitect și antreprenor, adăugând că dorește ca și mama ei să participe la acest program.

„Am preluat foarte multe idei bune. Pe inginerie am lucrat acolo într-un software de proiectare pe calculator nou, pe care nu mai lucrasem. După ce am venit din Barcelona, practic am vrut să îl implementez în România. (...) Acesta este doar un exemplu. Fiecare îşi poate găsi pe domeniul lui, idei care pot fi implementate la noi în ţară”, a declarat Ovidiu Florea, inginer și antreprenor.

Cine nu a putut participa la eveniment, organizat de către ADDS în colaborare cu CCI Covasna, poate afla mai multe contactând-o pe Maria Alexandra Băescu la telefon 0747274347, pe adresa de mail adds.erasmus@gmail.com, sau vizitând site-ul http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/, disponibil și în limba română.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.