ACTUALITATE 23 octombrie 2016

Spitalul de Cardiologie din Covasna are nevoie de 4,5 milioane de euro pentru lucrări de reparaţii şi modernizare

de Iulia Drăghici - Taraș | 1028 vizualizări

Spitalul de Recuperare Cardiovasculară din staţiunea Covasna a depus la Ministerul Sănătăţii un proiect prin care prezintă un inventar al problemelor pe care le are structura spitalicească, prezentând şi un necesar de investiţii. Potrivit conducerii spitalului, instituţia are nevoie de circa 4,5 milioane de euro pentru a duce la bun sfârşit o serie de lucrări deja începute, dar şi pentru alte lucrări de modernizare şi consolidare a spitalului.

„Proiectul a fost depus la Ministerul Sănătăţii. Sperăm că cineva se va apleca asupra lui şi în final vom obţine şi finanţarea necesară continuării lucrărilor. Este vorba despre o sumă de 4,5 milioane de euro, care înseamnă doar lucrări pentru consolidare, modernizare şi finalizare a lucrărilor capitale, începute în anii 2009-2012 şi nu s-au finalizat. (...) Cred că într-un proiect multianual ar trebui şi ar putea fi finanţat, întrucât spitalul este de interes naţional, nu deserveşte doar interesele judeţului Covasna. Dacă ne uităm la raporturi, doar 14% din populaţia judeţului beneficiază de serviciile medicale de recuperare – cardiologie, faţă de 86% care vin din ţară. Pe de altă parte, fiind un obiectiv unic în ţară şi în domeniul recuperării cardiovasculare, datorat şi factorilor naturali de climă care nu pot fi reproduşi în altă parte, cred că se impune cu atât mai mult ca acest proiect să fie finanţat”, a declarat managerul instituţiei, Ştefan Joos, vineri, într-o conferinţă de presă.

Anual, peste 14.000 de pacienţi beneficiază de tratamentele Spitalului de Recuperare Cardiovasculară din staţiunea Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.