ACTUALITATE 27 octombrie 2016

Consiliul Județean alocă 7000 de lei pentru jandarmii covăsneni

de Sever Ioan Miu | 839 vizualizări

Consiliul Județean (CJ) Covasna a hotărât joi, cu unanimitate de voturi, să aloce aproximativ  7000 de lei pentru dotări materiale ale Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Covasna. Aceste dotări - cum ar fi lanterne sau GPS-uri -, vor permite jandarmilor să intervină mai eficient în ajutorul celor pierduți prin pădure sau aflați în alte situații de urgență.

CJ dorește o conlucrare „mai intensă, mai strânsă dintre ISU, Jandarmerie și Direcția noastră pentru Protecția Naturii și Salvamont, în ceea ce privește colaborare complementară pentru situații de urgență, a celor care s-au rătăcit în pădure“, a declarat președintele Consiliului Județean, Tamas Sandor. „Primul pas e că am dat bani să se cumpere truse medicale, lanterne și GPS-uri pentru jandarmeria județului Covasna. S-a alocat suma de 5000 de lei plus TVA, adică în jur de 7000 de lei, anul acesta și o să vedem cum evoluează și o să facem un program mai intens”, a adăugat Tamas.

„Una dintre atribuțiile Jandarmeriei este și aceea de a participa la căutarea și salvarea persoanelor aflate în dificultate, precum și a persoanelor rătăcite în zona montană sau împădurită“, a declarat reprezentantul IJJ Covasna, Lt. Col. Adrian Nichifor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.