ACTUALITATE 27 octombrie 2016

Ajutor de minimis – pentru stimularea investițiilor și crearea de locuri de muncă în Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 915 vizualizări

Acele întreprinderi locale care prin investiția unei noi clădiri asigură noi locuri de muncă, rezultând astfel mărirea nivelului de angajați, au posibilitatea să solicite un ajutor de maxim 200.000 de euro.

Scopul principal al ajutorului este dezvoltarea regională a municipiului Sfântu Gheorghe, prin investiții care rezultă crearea de noi locuri de muncă, sporind astfel ocuparea forței de muncă la un nivel local.

Valoarea totală a ajutorului de minimis, care se poate solicita pentru ultimii 3 ani fiscali consecutivi, este de maxim 200.000 euro, iar în cazul întreprinderilor care efectuează transport rutier de mărfuri este de 100.000 euro.

Condiția primordială a ajutorului de minimis, care prevede reducerea impozitului, o reprezintă valoarea investiției, alte condiții fiind profilul investiției și numărul de angajați noi.

Întreprinderile eligibile pentru a beneficia de ajutor de minimis, pe lângă îndeplinirea altor condiții, trebuie să fie întreprinderi înregistrate, cu capital, care, ca parte a programului lor de investiții, investesc cel puțin 250.000 euro în vederea înființării exclusiv a unei clădiri noi, astfel creând noi locuri de muncă în Sfântu Gheorghe.

Solicitantul va trebui să creeze noile locuri de muncă în termen de 3 ani de la finalizarea investiției, iar din investiție va trebui să rezulte o creștere a numărului de angajați.

Bugetul total al schemei de ajutor de minimis, a cărui durată este de 5 ani, respectiv perioada 01 ianuarie 2014 – 31 decembrie 2018, este de 1.500.000 euro. Valoarea anuală care se poate solicita din această sumă este de 300.000 euro.

Facilitățile fiscale se pot solicita până la finalizarea schemei, acestea acordându-se investițiilor finalizate după data de 1 ianuarie 2013.

În cazul în care, prin acordarea ajutorului de minimis, se depășește plafonul prescris, întreprinderile nu pot beneficia de aceste ajutoare.

Cererile de acordare a facilităților fiscale vor fi aprobate de Consiliul Local. Conform prevederilor noului Cod Fiscal, întreprinderile a căror solicitare a fost aprobată, pe baza hotărârii Consiliului Local privind acordarea facilităților fiscale, cu data de 1 ianuarie a anului următor pot beneficia de scutirea impozitului de chiar și până la 100%.

Se estimează că prezenta schemă de ajutor de minimis va însemna ajutorarea a 100 de întreprinderi.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.