SOCIAL 20 octombrie 2016

Ajutor financiar de peste 2 milioane de lei pentru localităţile afectate de inundaţii

de Agerpres | 1006 vizualizări

Un număr de 14 localităţi din judeţul Covasna, afectate de inundaţiile din vara acestui an, vor primi sprijin financiar din partea statului pentru refacerea infrastructurii.

Prefectul Sebastian Cucu a declarat, joi, că judeţului Covasna i-a fost alocată, printr-o recentă hotărâre de Guvern, suma de 2,26 milioane de lei, reprezentând aproximativ o treime din suma solicitată în contul daunelor.

Sebastian Cucu a precizat că banii vor fi folosiţi, în mare parte, pentru repararea drumurilor şi podurilor afectate de inundaţii.

El a mai menţionat că oraşul Baraolt s-a numărat printre localităţile cele mai afectate, menţionând totodată că Sistemul de Gospodărire a Apelor a efectuat în ultima perioadă ample lucrări de sistematizare a râului Baraolt şi că, după finalizarea acestora, pericolul de inundaţii „va scădea spre zero”.

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Covasna, cele mai mari sume vor reveni municipiului Sfântu Gheorghe, 452.000 lei, oraşului Baraolt, 648.000 de lei, comunelor Turia şi Boroşneu Mare, 221.000, respectiv 220.000 de lei, şi comunei Brateş, 174.000 de lei. Celelalte localităţi care vor primi sprijin financiar sunt Băţanii Mari, Belin, Brăduţ, Breţcu, Mereni, Ojdula, Sânzieni, Bixad şi Micfalău.

Conducerea Consiliului Judeţean menţionează, de asemenea, că a alocat fonduri şi din bugetul propriu pentru ajutorarea unor localităţi afectate de inundaţii, comuna Brateş primind 200.000 lei pentru repararea podului din Telechia, comunele Brăduţ şi Bodoc 75.000 lei, respectiv 65.000 de lei pentru repararea şcolilor, iar Barcani, 65.000 lei pentru repararea drumului şi podeţelor distruse, iar săptămâna viitoare va aloca bani din fondul de rezervă pentru repararea podurilor din localităţile Zagon şi Breţcu.

„Ploile însoţite de furtuni au produs pagube însemnate în judeţ (...). Sprijinul financiar actual alocat de Guvern reprezintă aproximativ 33 la sută din suma care a fost solicitată de aceste localităţi şi care se poate considera, în condiţiile actuale, o sumă destul de corectă. Desigur, suma întreaga ar fi fost mai binevenită, însă, în general, putem fi mulţumiţi”, a menţionat, prin intermediul comunicatului de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.