ACTUALITATE 11 octombrie 2016

Noi deșeuri aruncate la marginea pădurii, lângă Sfântu Gheorghe

de Observatorul de Covasna | 1769 vizualizări

Administratorul unui composesorat aflat la marginea dinspre Vâlcele a orașului Sfântu Gheorghe spune că a surprins, luni, cum un cetățean, coborât dintr-o autoutilitară, lăsa deseuri la marginea drumului, în apropierea pădurii. Imaginile, postate pe Facebook, înfățișează o mașină, cu numărul SV 39 HTT, aparținând unei firme de curățat perne, precum și mai multe deșeuri, în imediata apropiere a autovehiculului. L-am contact pe administratorul pădurii, Csákány László, pentru a ne spune mai multe despre ce a văzut.deseuri aruncate (1)

„I-am surprins descărcând gunoaie din maşină. Când au văzut că m-am oprit să fotografiez au intrat în cabina autoturismului ca să nu îi prind în cadru. La întoarcere m-am oprit şi am văzut tot ce au descărcat (...). Acesta a fost un caz fericit pentru noi şi nefericit pentru ei, că am reuşit să prind făptaşii la faţa locului (...) Am adunat doi saci de plastic şi patru, cinci cutiii, pline cu gunoi, printre care şi nişte textile şi pene de animale, ce se folosesc la perne şi aşternuturi de pat”, ne-a declarat Csákány, care este unul dintre proprietarii pădurii.

„Ar trebui să avem o educaţie cât de cât. (...) Toată lumea îi acuză pe proprietarii de păduri că taie ilegal şi aşa mai departe, dar nu îşi dau seama că aceştia au o grămadă de responsabilităţi, printre care şi plata impozitelor, să ţină zona curată, iar beneficiile sunt pentru toţi cetăţenii. Proprietarul beneficiază doar de materialul lemnos (...). Trebuie să înţelegem că acest gest (de a arunca gunoaie în pădure - n. red.) este o iresponsabilitate totală pentru că mizeriile ajung în apă şi din apa respectivă bem toţi. Cred că trebuie o educaţie mai severă“, a punctat Csákány László.

„De dimineaţă am fost contactat de Poliţia Locală care s-a autosesizat după ce au văzut pozele publicate pe Facebook“, a mai spus el.deseuri aruncate (2)

„Am văzut şi noi pe Facebook şi am aflat cine a depus gunoiul acolo. Persoana care a condus maşina în perioada respectivă urmează să vină la noi. L-am invitat la sediu să dea o declaraţie, să vedem ce s-a întâmplat. Trebuie să vedem dacă persoana care figurează în datele firmei ca fiind şoferul maşinii este şi persoana care a aruncat gunoaiele şi dacă a fost singur. Deocamdată suntem în acest stadiu cu cercetările“, ne-a declarat Hadnagy Istvan, conducătorul Poliției Locale Sfântu Gheorghe. Potrivit acestuia, amenda pe care o riscă persoanele care aruncă gunoaie în pădure este între 150 şi 300 de lei. Reprezentanții firmei a cărei mașină a fost surprinsă în preajma gunoaielor nu au comentat cazul, spunând că patronul companiei este plecat din țară. Totuși, ei au precizat că angajații lor primesc, de obicei, spații special amenajate unde să depoziteze deșeurile.

Teme articol: deşeuri poluare abuz
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.