ACTUALITATE 31 octombrie 2016

Sâmbătă, zi de curăţenie la râul Buzău

de Iulia Drăghici - Taraș | 1526 vizualizări

Un grup de tineri din Întorsura Buzăului plănuieşte sâmbătă, 5 noiembrie, o amplă acţiune de ecologizare şi igienizare a malurilor râului Buzău, începând de la podul din localitatea Brădet şi până la cel de la Sita Buzăului. Aceştia fac apel şi la alţi oameni cu simţ civic din zona Buzaielor să se alăture iniţiativei. Acţiunea începe sâmbătă, de la ora 9, iar punctul de pornire şi de formare a echipelor care vor pleca pe teren va fi în zona Camping. Organizatorii promit să pună la dispoziţia participanţilor echipamente de protecţie, saci de gunoi, apă şi sandvişuri.

„Ne dorim ca oamenii să conştientizeze că e nevoie să avem un mediu curat. Acţiunea se va numi „Protejăm mediul prietenos”. Am ales curăţarea albiei râului Buzău pentru că ne place să ieşim la plimbare pe lângă malurile râului. Eu observ că în fiecare zi peisajul e altul, că apar tot alte gunoaie. Îi invităm pe toţi cei care cred, asemenea nouă, că avem nevoie de o natură curată, să ni se alăture în această acţiune de ecologizare. Suntem deja o echipă de 25-30 de oameni care vom fi sâmbătă la curăţenie, dar ne dorim să fie cât mai mulţi oameni alături de noi. (...) Am vrea ca la final să ne strângem toţi participanţii şi să facem un mic foc de tabără”, ne-a spus Claudiu Necuale, unul dintre coordonatorii acţiunii.

Tinerii mai spun că prin acţiunea lor îşi doresc să facă ceva bun pentru comunitatea în care trăiesc şi promit că acesta va fi doar începutul. „Eu de câţiva ani de zile mă plimb prin străinătate pentru că nu îmi mai place ţara mea pentru că ne batem joc de natură. Începuse să îmi fie scârbă să mai ies în natură pentru că inevitabil dădeam de un plastic sau de alte gunoaie, chiar şi în pădure. De mult mi-am dorit ca, alături de un grup de colegi şi prieteni, să organizăm o acţiune prin care să facem ceva bun pentru comunitate. Acesta este doar începutul”, ne-a spus şi Dragoş Muntean, organizator al activităţii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.