ACTUALITATE 23 octombrie 2016

Spitalul din Vâlcele, închis în urmă cu cinci ani, generează pierderi de 150.000 de lei anual

de Agerpres | 2909 vizualizări

Fostul Spital de Patologie Neuromusculară din Vâlcele, trecut în subordinea Spitalului de Recuperare Cardiovasculară din Covasna şi închis în urmă cu aproape cinci ani, generează pierderi anuale de 150.000 de lei, iar administratorii acestuia vor să se debaraseze de clădire.

Managerul Spitalului de Cardiologie, Ştefan Joos, a declarat că a iniţiat demersurile pentru predarea clădirii către Ministerul Sănătăţii, menţionând că există interes din partea autorităţilor locale din Vâlcele de a o prelua.

„150.000 de lei pe an costă întreţinerea acestei clădiri, cu tot cu personalul de pază. (…) După părerea mea, la Vâlcele nu o să mai fie niciodată spital, dar acolo pot fi organizate alte tipuri de activităţi medico-sociale”, a declarat Ştefan Joos, arătând că, nefiind folosită, clădirea s-a degradat.

În opinia sa, acest centru ar putea fi destinat persoanelor cu distrofii musculare care au beneficiat de tratament la Vâlcele înainte de închiderea spitalului, având în vedere că mulţi dintre ei sunt imobilizaţi în cărucioare şi sunt „cazuri sociale”.

Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele, unicul de acest fel din ţară, a fost închis în anul 2011, când Ministerul Sănătăţii a decis să reorganizeze sistemul sanitar. În ciuda protestelor, pacienţii au fost mutaţi la Întorsura Buzăului, într-un spital nou, în care s-au investit aproape 3 milioane de euro, dar care nu funcţionase pentru că nu avea dotarea necesară şi nici medici. Deşi beneficiază de condiţii de cazare mai bune la Întorsura Buzăului, mulţi pacienţi susţin ideea revenirii la Vâlcele, pe considerentul că acolo ar beneficia de un mediu şi o climă mai prielnice.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.