ACTUALITATE 8 noiembrie 2016

Campanii caritabile în beneficiul persoanelor nevoiaşe, derulate de Crucea Roşie şi Serviciul de Ajutor Maltez

de Agerpres | 978 vizualizări

Serviciul de Ajutor Maltez şi Crucea Roşie Covasna au intensificat campaniile de strângere de bunuri şi bani pentru sprijinirea persoanelor defavorizate în perioada sărbătorilor de iarnă.

Voluntarii Serviciului de Ajutor Maltez şi membrii asociaţiei Aranylabda din Sfântu Gheorghe au făcut un apel către cetăţeni să se implice în campania ShoeBox şi să adune într-o cutie de pantofi câteva daruri de Crăciun pentru copiii nevoiaşi.

Aceştia le-au recomandat să opteze pentru jucării, rechizite, obiecte de igienă personală, îmbrăcăminte şi dulciuri şi să evite alimentele perisabile, lichide sau fragile, iar pe cutia împachetată să scrie vârsta şi sexul copilului căruia îi este destinat cadoul.

Cutiile vor putea fi donate la Turneul Goldball Merry Christmas Edition, ce va avea loc în data de 17-18 decembrie în sala sporturilor aflată pe strada Vânătorilor din Sfântu Gheorghe, menţionează organizatorii pe pagina de internet a evenimentului.

Crucea Roşie Covasna a făcut un apel către cetăţeni şi firme să doneze alimente neperisabile, menţionând că în ultimii 25 de ani a oferit mai mult 70.000 de pachete de Crăciun pentru familiile nevoiaşe din judeţ, conţinând alimente de bază.

„Resursele necesare pentru pregătirea pachetelor au venit în primul rând de la donatori din afara ţării, dar şi de la firme locale, precum şi din veniturile realizate în urma acţiunii tombola de Crăciun organizată anual de către Crucea Roşie Covasna. Reducerea constantă a donaţiilor din străinătate ne-a forţat încă de anul trecut să solicităm implicarea comunităţii locale, în urma căreia am întâlnit mai multe gesturi pozitive de omenie. Au fost câţiva care au venit voluntar oferind ajutor şi donaţii, au fost care au dăruit premiile câştigate la tombola pentru 'familii mai nevoiaşe' şi nu am primit niciun refuz de la firmele pe care le-am abordat. Experienţele pozitive din anul trecut ne îndeamnă să cerem ajutorul familiilor şi liderilor companiilor locale bine intenţionaţi. Atât persoanele fizice, cât şi companiile pot ajuta prin cumpărarea tombolelor de Crăciun, prin oferirea de pachete de premii campaniei tombolei sau prin donarea de alimente durabile. Pachetele noastre de Crăciun conţin de obicei făină, zahăr, orez, griş, ulei, mălai, macaroane, sos de tomate, pateuri, conserve, margarină şi bomboane de Crăciun”, a precizat coordonatoarea voluntarilor Crucii Roşii Covasna, Opra Zsófia-Szende.

Potrivit acesteia, scopul campaniei din acest an este de a pregăti şi distribui cel puţin 600 de pachete de Crăciun prin intermediul a circa o sută de voluntari.

Cei care doresc să sprijine acţiunea Crucii Roşii o pot ace atât prin achiziţionarea biletelor de tombolă, donaţii în alimente, pachete de premii pentru tombolă, cât şi prin sponsorizări şi donaţii în bani.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.