ACTUALITATE 22 noiembrie 2016

10 unităţi de învăţământ covăsnene înscrise în „Patrula de reciclare”

de Iulia Drăghici - Taraș | 959 vizualizări

Judeţul Covasna este reprezentant de 10 unităţi de învăţământ în cea de-a 6-a ediţie a programului naţional de educare pentru mediu, „Patrula de reciclare”, desfăşurată în perioada 2016 - 2017. Acesta îşi propune să crească gradul de informare în domeniul protecției mediului şi să promoveze beneficiile colectării selective a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (denumite „DEEE”) în rândul publicului larg.

Unităţile de învăţământ care s-au înscris în program sunt: Şcoala Gimnazială „Jancso Benedek” din Ghelinţa, Şcoala Gimnazială „Kun Kocsard” din Ojdula, Şcoala Gimnazială „Apor Istvan” din Sânzieni, Şcoala Gimnazială „Nicolae Colan” - structura Grădiniţa cu program prelungit „Pinocchio” din Sfântu Gheorghe, Grădiniţa cu Program Prelungit „Gulliver”din Sfântu Gheorghe, Grădiniţa cu Program Prelungit „Kőrösi Csoma Sándor” din Sfântu Gheorghe, Şcoala Gimnazială „Molnar Jozsias” din Târgu Secuiesc, Şcoala Gimnazială „Petofi Sandor” din Târgu Secuiesc, Grădiniţa cu Program Prelungit „Manocska” din Târgu Secuiesc şi Grădiniţa cu Program Prelungit „Vackor” din Târgu Secuiesc.

La nivel naţional, programul reuneşte 6.000 de copii și elevi din peste 700 de grădinițe, școli și licee ca voluntari la cea de-a VI-a ediție a „Patrulei de Reciclare”.

Potrivit unui comunicat de presă, „cadrele didactice și tinerii din orașe mari și mici, comune și sate sunt dornici să participe la una din cele mai ample și durabile platforme de educație de mediu din România. Ca membri ai Patrulei de Reciclare, au puterea și satisfacția de a influența pozitiv comportamentul față de mediu al comunităților lor. În cadrul acestei ediții – ce se va încheia la 31 august 2017, echipele școlare vor mobiliza din nou cetățenii, firmele și instituțiile să treacă la fapte și să se debaraseze corect, uşor si responsabil de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), adică de aparatele electrice vechi sau defecte, pentru a evita poluarea și pentru a proteja mediul în care trăiesc. (...) Ca și la edițiile precedente, copiii și profesorii voluntari din program contează pe instituțiile și firmele care, devenind Suporteri ai programului, dau un exemplu demn de urmat comunității și mediului profesional”.

Mai mult, în această ediţie „Patrula de Reciclare” debutează și prin lansarea noii aplicații pentru smartphone, DEEECollect, „un instrument menit să faciliteze și să contribuie la creșterea cotei de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice”, transmit coordonatorii programului.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.