ACTUALITATE 14 noiembrie 2016

UPDATE: Concluziile anchetei la fabrica Holzindustrie Schweighofer – tânărul a murit strivit de un stivuitor

de Iulia Drăghici - Taraș | 2359 vizualizări

Tânărul în vârstă de 19 care a murit zilele trecute într-un accident petrecut în incinta fabricii de cherestea Holzindustrie Schweighofer din localitatea Reci a fost strivit de un stivuitor, arată primele concluzii ale anchetei efectuate de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Covasna.

Inspectorul şef-adjunct Dumitru Marinescu a declarat marţi pentru AGERPRES că tânărul ar fi fost prins între o stivă de lemne şi un utilaj mare de stivuire şi a încetat din viaţă la scurt timp după accident.

„Nu am finalizat încă ancheta, dar s-au conturat lucrurile în linii mari- victima a coborât de pe utilajul pe care lucra ca să aşeze nişte lemne căzute, s-a dus la capătul stivei, iar un alt stivuitor care trecea pe acolo l-a lovit. A fost prins între partea din spate a stivuitorului şi stivă (...) Şoferul s-a oprit să îi dea prim-ajutor, când a ajuns Salvarea avea puls, dar nu a mai putut fi salvat (...) Aşteptăm concluziile medicului legist. E clar că a fost un accident de muncă”, a declarat Dumitru Marinescu.

El a mai spus că tânărul era originar din localitatea Zagon, iar foştii lui colegi au avut „numai cuvinte bune despre el”, afirmând că „era un băiat harnic şi serios”.

(Agerpres)

Accident mortal la fabrica Holzindustrie Schweighofer de la Reci

Un tânăr în vârstă de 19 ani a murit în noaptea de 10 spre 11 noiembrie în urma unui accident de muncă petrecut la fabrica Holzindustrie Schweighofer de la Reci, unde acesta era angajat cu acte în regulă. Anchetele, atât cea a Poliţiei, cât şi a Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Covasna sunt în desfăşurare, iar detaliile producerii accidentului vor fi făcute publice după finalizarea acestora, anunţă autorităţile.

„E vorba despre un tânăr de 19 ani, care a decedat la locul de muncă. Se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care acesta şi-a pierdut viaţa. Cert este că vorbim despre un accident de muncă”, a declarat Nicoleta Marin, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna.

Potrivit Agerpres, inspectorul şef-adjunct al ITM Covasna, Dumitru Marinescu, a declarat de asemenea că în cursul zilei de luni o echipă de specialişti s-a deplasat la faţa locului pentru a stabili cu exactitate circumstanţele producerii accidentului.

„Ancheta e în curs de desfăşurare, astăzi (n.red. luni, 14 noiembrie) vom face cercetări la faţa locului, vom lua declaraţii pentru a stabili cu exactitate cum s-au petrecut lucrurile. Ştim că a murit un băiat în vârstă de 19 ani din Sfântu Gheorghe, care era angajat acolo cu acte în regulă. (...) Nu ştim dacă a căzut de la înălţime sau ce s-a întâmplat, nu ne putem încă pronunţa", a explicat Dumitru Marinescu.

Holzindustrie Schweighofer a descris evenimentul ca fiind un „incident” şi a explicat într-un comunicat de presă, transmis în 12 noiembrie, că s-au urmat procedurile stricte prevăzute de lege în cazul accidentelor de muncă. „Toate autoritățile competente (Poliție, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Teritorial de Muncă etc.) au fost imediat notificate și au obținut din partea noastră tot sprijinul necesar pentru a supune circumstanțele incidentului unei anchete minuțioase. Ancheta autorităților este în plină desfășurare în acest moment și, potrivit prevederilor legale, așteptăm primele concluzii pentru a oferi mai multe informații.  Holzindustrie Schweighofer este dedicată siguranței la locul de muncă și păstrării integrității fizice și psihice a tuturor angajaților. Aceștia beneficiază de asigurări private de sănătate, de echipamente de protecție și instruiri periodice obligatorii la locul de muncă, în funcție de meserie și de postul ocupat, iar compania depune toate eforturile pentru identificarea condițiilor ce pot duce la evenimente nedorite și pentru implementarea soluțiilor care să le elimine”, a transmis compania.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 15 noiembrie 2016
"Nu stim"... Nu?! Noi deja am auzit: i-a cazut in cap un bustean ilegal. Lasand gluma la o parte, suna ciudat: "nu stim ce s-a intamplat"... Las' ca o sa va spuna Holzindustrie, "dedicată citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.