ACTUALITATE 24 noiembrie 2016

VIDEO: Amenzi mai mici pentru neplata parcării la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 955 vizualizări

Autorităţile locale din municipiului Sfântu Gheorghe propun spre dezbatere publică un proiect care prevede implementarea unei noi metode de amendare a şoferilor care nu plătesc taxa de parcare. Această metodă nu numai că prevede amenzi mai mici, ci şi un nou sistem de control. Soluţia a venit ca urmare a faptului că în perioada februarie – octombrie 2016, numărul autoturismelor parcate care nu aveau tichete de parcare valabile a scăzut de la 15% la 3%.

„Având în vedere faptul că intenția noastră principală nu este să dăm amenzi pentru șoferi, ci dorim să fie ordine în ceea ce privește parcarea în oraș, este în acest moment în dezbatere publică o modificare a regulamentului de parcare prin care dorim să implementăm o nouă metodă de a da amenzi care să fie mult mai mici decât amenzile care sunt acum în vigoare, iar în acest sens o să achiziționăm niște echipamente. În momentul în care o mașină este surprinsă în parcare fără tichet de parcare valabil, aparatul respectiv scoate o fotografie a autoturismului și o notă de constatare, iar dacă șoferul plătește în ziua respectivă o amendă de 10 lei, atunci nu va primi amenda ulterioară. Prin asta dorim să ajutăm, dar în același timp să încercăm să reglementăm și să motivăm oamenii să cumpere abonamente, tichete de parcare, sau să plătească prin SMS. Eu cred că începe să fie ordine în oraș din acest punct de vedere”, a declarat primarul Antal Árpád într-o conferinţă de presă.

Potrivit datelor oficiale ale Primăriei, în perioada februarie – octombrie 2016, pe teritoriul orașului Sfântu Gheorghe au fost verificate un număr de 140.504 autoturisme parcate.

https://youtu.be/9MS3p_oQxes

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.