ACTUALITATE 28 noiembrie 2016

Final de săptămână fără accidente grave în judeţul Covasna

de Covasna Media | 875 vizualizări

Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, în jurul orei 16:50, pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Sfântu Gheorghe a avut loc un accident rutier.

Din cercetări a reieșit că șoferul unui autoturism nu a acordat prioritate de trecere și a lovit un bărbat de 59 de ani care se angajase în traversarea regulamentară a străzii, prin loc marcat și semnalizat corespunzător. În urma evenimentului pietonul a fost rănit ușor. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză se continuă cercetările pentru săvârşirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Polițiștii le atrag atenția șoferilor să circule cu prudență, iar în zona trecerilor pentru pietoni să reducă viteza, mai ales dacă observă persoane pe trotuar care intenționează să traverseze. Pietonilor, de asemenea, le recomandăm să se asigure temeinic înainte de a se angaja în traversarea străzii și să o facă doar dacă sunt ferm convinși că șoferii le-au observat intenția de a traversa.

Tot sâmbătă, pe DN 10 în localitatea Crasna a avut loc un alt accident rutier. În acest caz, un bărbat de 37 de ani aflat la volanul unui autoturism, a pierdut controlul volanului într-o curbă la dreapta și a ieșit în afara părții carosabile unde s-a răsturnat. Șoferul a fost rănit ușor în urma acestui eveniment.

În urma testării cu etilotestul s-a stabilit că bărbatul consumase alcool înainte de a se urca la volan – acesta avea o alcoolemie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Iar un alt accident a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe DN 13E pe raza localității Vâlcele.

Din cercetările efectuate la fața locului s-a stabilit că un bărbat de 56 de ani aflat la volanul unui autoturism, nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum, iar într-o curbă deosebit de periculoasă a pierdut controlul asupra direcției, a părăsit partea carosabilă și a lovit un copac. În urma impactului șoferul a fost rănit ușor.

Pentru evitarea producerii de accidente rutiere, polițiștii le recomandă șoferilor să adapteze în permanență viteza de deplasare la condițiile de drum. Dacă partea carosabilă este umedă, nu bruscați comenzile autovehiculului și folosiți cu preponderență frâna de motor.

(IPJ Covasna)

Teme articol: poliţie accident victime
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.