ACTUALITATE 2 noiembrie 2016

35 de aplicaţii la bursa de talente a Fundaţiei Comunitare Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 708 vizualizări

24 de tineri talentaţi din judeţul Covasna au aplicat pentru „Programul de Talente”, pentru a primi din partea Fundaţiei Comunitare Covasna câte o bursă în valoare de 1.000 de lei. Proiectul s-a adresat şi tinerilor din judeţele Mureş şi Harghita, astfel că în total au fost înregistrate 35 de aplicaţii: încă una din Mureş şi alte nouă din Harghita. În perioada următoare un juriu va evalua cererile, iar peste două săptămâni vor fi făcute publice rezultatele finale.

12 dintre persoanele care s-au înscris în program sunt liceeni, 9 sunt elevi de gimnaziu, 7 studenţi şi 4 elevi din clasele I–IV.

„În continuare se realizează evaluarea aplicaţiilor de către un comitet de evaluare independent. Comitetul este format din membrii de conducere ai Fundaţiei, respectiv din membrii fondatori ai fondului de talente. Rezultatele vor fi făcute publice peste două săptămâni. Câştigătorii vor beneficia de burse în valoare de 1.000 lei, pentru anul şcolar 2016-2017. Bursele sunt asigurate din Fondul de Talente, lansat de Fundaţie anul trecut”, arată o informare de presă.

Scopul programului, lansat anul acesta în 4 octombrie, este susținerea financiară a copiilor și tinerilor talentați, care provin din familii cu situație financiară redusă. Când s-a lansat proiectul, reprezentanţii Fundaţiei Comunitare Covasna au menţionat că numărul maxim de bursieri putea să ajungă la 60, fondul total fiind de 60.000 de lei. Tinerii au avut posibilitatea să se înscrie până în 31 octombrie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.