ACTUALITATE 1 noiembrie 2016

Activitatea din spitale va reintra în normal de miercuri

de Agerpres | 957 vizualizări

Preşedintele Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat, marţi, că a adus la cunoştinţa angajaţilor din sistemul sanitar decizia de suspendare temporară a grevei generale, însă activitatea va putea reintra în normal abia în cursul zilei de miercuri.

„Am sunat colegii să rupă afişele, să adune bannerele, suspendăm temporar acţiunile de protest. Lunea viitoare vom vedea dacă vom continua sau nu protestele în funcţie de votul din Camera Deputaţilor. Considerăm că amendamentele propuse de noi, care elimină inechităţile salariale, sunt de bun simţ”, a declarat Vasile Neagovici.

El a mai spus că activitatea unităţilor medicale publice din judeţul Covasna va putea reveni la normal abia de miercuri, pentru că pe 1 noiembrie în zonă se marchează Ziua morţilor, iar majoritatea instituţiilor au permis angajaţilor să plece mai repede de la serviciu pentru a-şi putea comemora rudele şi cunoştinţele.

„Mulţi au plecat acasă în jurul orei 11,00, activitatea în spitale e redusă la minim, dar asigurăm în continuare urgenţele şi supravegherea pacienţilor. De miercuri activitatea reintră în normal până luni, când vom vedea ce avem de făcut”, a mai spus Vasile Neagovici.

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a anunţat marţi că acţiunile de protest ale angajaţilor din sistemul medical se suspendă „din solidaritate cu suferinţa pacienţilor”, dar şi din cauza codului roşu instituit în cursul dimineţii, odată cu simularea de intervenţie la cutremur.

„Ţinând cont de faptul că, întâmplător sau nu, azi dimineaţă s-a declanşat codul roşu de intervenţie pe cutremur, adică toate unităţile sanitare sunt implicate, fiind solidari şi cu suferinţele prin care, din păcate, au trebuit să treacă pacienţii români în aceste două zile de grevă generală şi având angajamentul ferm al tuturor parlamentarilor cu care am vorbit că luni dimineaţă se va întruni plenul care va valida şi vota amendamentele Federaţiei Sanitas, consultându-mă cu colegii mei, cu comitetul de grevă, sunt în măsură să vă spun că la acest moment suspendăm temporar acţiunile de protest până la o dată pe care o să v-o comunicăm, până la o dată până la care vom avea răspunsul care ni s-a promis în plenul Parlamentului”, a declarat Marius Sepi.

Teme articol: spital greva sanatate Sanitas
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.