ACTUALITATE 14 noiembrie 2016

„Aspecte ascunse din puterea instinctului“, o nouă expoziție marca Dániel Éva

de Sever Ioan Miu | 917 vizualizări

Sâmbătă după-amiază, la spațiul expozițional al SC Ambient SRL a fost lansată expoziția Dániel Éva, „Aspecte ascunse din puterea instinctului“. Bucurându-se de un public numeros, expoziția, vernisată în prezența artistei,  a fost prezentată de criticul de artă Sántha Imre Géza și de către arhitectul Virgil Florea.

Sántha a vorbit despre mutarea în Suedia a artistei, țară în care i s-a schimbat atât arta, cât și viața, Dániel Éva suportând în 1993 o operație pe creier. În urma operației, ca semn de recunoștință pentru chirurgul care i-a salvat viața, artista i-a dat numele său, Hillman, unei tehnici de pictură pe o pânză specială. „Este vorba despre o tehnică 3 D (...), dacă ne uităm la aceste opere (...) din diferite unghiuri vedem, alte și alte culori, forme sau efecte”, a declarat criticul de artă.

expozitie Daniel Eva 3„Artista Dániel Éva este pentru prima dată în această sală, iar gazda expoziției a primit-o cu brațele deschise, într-o perioadă în care spațiile pentru expunere se obțin destul de greu și, de multe ori, pe relații sau chiar pe incompetență. Apreciem arta ei ca pe o punte de legătură dintre pictură, ca fenomen cultural, și arhitectură. Dacă arhitectura este, după Le Corbusier ‘jocul savant, corect şi magnific al formelor reunite sub lumină’ (...) tablourile doamnei Dániel Éva reprezintă un joc optic și un joc special al luminilor, o combinație între pânză, linie și culoare. Tablourile pe care le privim nu sunt special create pentru un subiect, ele au scopul de a ne trezi emoțiile, curiozitatea cu care le privim”, a declarat arhitectul Virgil Florea, reprezentant al galeriei SC Ambient SRL. „Știm doar atât, că materialul suport pentru pictură este o pânză specială cu o țesătură anume care îi conferă acesteia o textură piramidală“, a dezvăluit arhitectul.

Dániel Éva a mai avut expoziții atât în țară - de exemplu la Sfântu Sfântu Gheorghe și Brașov - cât și în vestul Europei și SUA. Prezenta expoziție poate fi vizitată la galeria de artă a firmei Ambient SRL, de luni până vineri, între orele 7 și 16, până pe 15 decembrie.

Teme articol: Arta expozitie Dániel Éva
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.