ACTUALITATE 21 noiembrie 2016

Dansatori covăsneni, calificaţi la Cupa Mondială de Dans din Canada

de Iulia Drăghici - Taraș | 1628 vizualizări

Secția de dans a Clubului Sportiv Sport-All din Sfântu Gheorghe continuă să cucerească marile scene ale concursurilor naționale și internaționale. Patru locuri I au câștigat micuții dansatori covăsneni, în urma participării la Bucharest Dance Festival, din perioada 18–20 noiembrie. Performanţa le-a asigurat acestora calificarea la mondialele de dans din Canada, care vor avea loc în perioada 30 iunie – 5 iulie 2017.

Cei 23 de dansatori covăsneni, care s-au întrecut cu alţi 5.000 de participanţi la concurs, au obţinut locul I la disciplina MTV Comercial, la patru categorii: vârsta 7–8 ani – categoria quartet, vârsta 9–12 ani – categoria trio, vârsta 9–12 ani – categoria formaţie şi vârsta 13–16 ani, tot categoria formaţie. Aceştia au urcat pe scenă atât cu cele două producţii deja cunoscute, cu care au câştigat locul I la concursul mondial din Porec, Croaţia, cât şi cu două producţii noi-nouţe.dansatori 2

„De când am văzut lista de start ştiam că vom avea parte de un concurs foarte strâns, dar speram că o să luăm medalii cu quartet şi formaţie. Cu trio şi junior nu ştiam la ce să ne aşteptăm, nu ştiam dacă scurta perioadă de pregătire intensivă o să ne ajungă. (...) Dorim să le mulţumim copiilor, părinţilor şi doamnei Bartok Ildikó, pentru efortul şi sprijinul de care au dat dovadă”, declară instructorii Molnár Enikő şi Vass-Vitus Kinga.

În urma acestei performanţe notabile, dansatorii covăsneni şi-au asigurat calificarea la mondialele de dans din Whistler Village, de lângă Vancouver, Canada, care vor avea loc în perioada 30 iunie – 5 iulie 2017. Aceasta este a doua calificare a echipei din Sfântu Gheorghe la mondialele de dansuri. Anul acesta, la sfârşitul lunii mai, copiii din Sfântu Gheorghe au făcut ca imposibilul să devină posibil, câştigând chiar un loc I la mondialele de dans din Croaţia.

Dansatorii covăsneni care au cucerit capitala

Participarea la Bucharest Dance Festival a adus dansatorilor din Sfântu Gheorghe maximul pe care îl puteau obţine: locul I la toate cele patru categorii la care au participat.

Astfel, la categoria quartet, vârsta 7-8 ani câştigătorii locului I au fost Coman Emila, Gombos Andrea, Koós Adrien, Imreh Izabella. La categoria trio de vârsta 9-12 ani, prima poziţie a clasamentului a fost obţinută de Sofia Stinghe, Cojocaru Adrien Kriszta şi Denisa Cernescu.

Formaţia de copii cu vârste între 9 şi 12 ani, de asemenea câştigătoare a locului I, a fost compusă din Brandabura Ingrid, Sofia Stinghe, Imre Dianna, Cojocaru Adrien Kriszta, Rákosi Hanna, Nyáguly Edina, Barabási Janka, Policsek Orsolya, Andrea Moldovan, Dobri Anita, Policsek Hanna, Denisa Cernescu, Riana Trandafir şi Sándor Mátyás.

Brandabura Ingrid, Imre Dianna, Rákosi Hanna, Andrea Moldovan, Riana Trandafir, Badi Apolka, Albert-Nagy Noémi, Miklósi Boglárka, Kulcsár Bernadett, Zsigmond Zsanett şi Cosmin Dima au făcut parte din formaţia de dansatori cu vârste între 13 şi 16 ani, care s-au întors acasă cu acelaşi loc I ca şi colegii lor.

Evenimentul Bucharest Dance Festival, la care au participat dansatori din România, dar şi din mai multe ţări europene, permite o mare varietate de discipline pentru toți iubitorii dansului, de la jazz, balet, dans acrobatic, Urban Dance, MTV Comercial, până la Dans Folcloric, Latin Dance sau la dans contemporan.

Sfântu Gheorghe capătă renume în lumea dansului pentru copii

În prezent, 70 de copii sunt înscrişi la secţia de dans Clubului Sportiv Sport-All din Sfântu Gheorghe. Chiar dacă un program normal de dans se desfăşoară de două ori pe săptămână, cei care aleg să facă performanţă şi să participe la competiţiile naţionale şi internaţionale, se antrenează chiar şi de şapte ori într-o săptămână alături de instructoarele lor. Dar succesul nu vine doar după foarte multă muncă, ci mai are şi alte componente.

„Noi am ales categoria MTV Comercial, unde importantă este producţia de show. La aceste concursuri la care participăm noi, din câte am văzut până acum, alţi concurenţi nu prea ţin cont de acest aspect al show-ului şi vin doar cu dansuri hip-hop sau urban style. Noi avem tematică tot timpul, ţinem cont de îmbrăcăminte, combinăm mai multe stilul de dans şi asta ne face diferiţi ”, ne-a explicat Vass-Vitus Kinga.

Duo-ul format din profesoara de dans modern Molnár Enikő şi instructoarea de zumba Vass-Vitus Kinga, înfiinţat în 2015, a reuşit să aducă deja în numele oraşului Sfântu Gheorghe numeroase premii la competiţiile naţionale şi internaţionale, dar şi cele două calificări la mondialele de dans (Croaţia 2016 şi Canada 2017). Aceste realizări conferă reşedinţei de judeţ un renume în lumea dansului pentru copii.

Cei care vor să îi vadă pe micuţii dansatorii profesionişti pe scenă au ocazia să facă acest lucru şi la Sfântu Gheorghe, în 10 decembrie, când în pauza unui meci de baschet, care se va desfăşura la Sala Sporturilor, aceştia vor prezenta cele două producţii noi, cu care au câştigat şi la Bucureşti.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.