ACTUALITATE 27 noiembrie 2016

Destăinuri, emoţie şi muzică live la conferinţa APChat cu Adrian Despot

de Iulia Drăghici - Taraș | 1594 vizualizări

Solistul, compozitorul şi producătorul trupei Viţa de Vie, Adrian Despot, s-a aflat joi seara la Sfântu Gheorghe, în calitate de invitat al celei mai recente conferinţe APChat, marca Asociaţia pentru Comunitate şi „Observatorul de Covasna”. Evenimentul, susţinut în premieră la sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”, a reunit peste 150 de persoane, majoritatea tineri.

Discursul pe tema reperelor tinerei generații în societatea de astăzi, sfaturile motivaţionale susţinute de exemplul propriu, sinceritatea şi emoţia, momentul de muzică live din final, sesiunea de întrebări şi răspunsuri premiată cu CD-urile trupei Viţa de Vie, dar şi căldura publicului de la Sfântu Gheorghe au făcut ca a doua conferinţă din al doilea sezon APChat să fie catalogată de cei prezenţi drept un eveniment cu totul reuşit.

„În ciuda frigului de afară, am avut un public foarte cald, receptiv şi numeros! Vă mulţumesc pentru invitaţie şi pentru exerciţiul de sinceritate pe care l-am făcut împreună. Abia aştept să ne revedem, aveţi grijă de voi”, a transmis după eveniment Adrian Despot.

„Aveţi încredere în visurile voastre”

Folosind exemplul propriu, artistul le-a vorbit celor prezenţi la APChat atât despre oamenii pe care i-a ales ca modele de urmat în viaţă, printre care şi mama sa, dar şi despre lupta pentru îndeplinirea visurilor, o luptă care trebuie dusă până la capăt, indiferent de greutăţi.

„Singurul motiv pentru care astăzi Adi Despot este aici, în faţa voastră, este pentru că 20 de ani de zile el a stat cu Viţa de Vie şi a insistat până când s-a întâmplat acest miracol şi trupa a început să meargă de la sine. (...) Aveţi încredere în visurile voastre pentru că de cele mai multe ori tindem, aşa minimalist cum punem şi etichete, să alegem între lucrurile importante şi lucrurile neimportante. Lucrurile importante sunt cele care ţin de bani, nu-i aşa? (...) Poate celelalte sunt neimportante. În goana asta după lucruri importante, le uităm pe cele neimportante, dar lucrurile mici sunt cele care vă pot face pe voi mari. (...) Gândiţi-vă că o să vă las numărul meu de telefon şi de fiecare dată când simţiţi că nu aveţi încredere în voi şi în forţele voastre şi nu aveţi putere, sunaţi-mă. O să vă răspund şi de fiecare dată o să vă spun să continuaţi pentru că sunteţi pe drumul cel bun”, a punctat Adrian Despot.

Mărturiile unui eveniment reuşitA Despot 20

Faptul că cel mai recent „episod” APChat a fost unul care va rămâne în amintirea şi sufletele celor prezenţi drept unul reuşit o dovedesc mărturiile celor prezenţi.

„A fost un eveniment foarte, foarte fain! Mi-a plăcut foarte mult pentru că am învăţat foarte multe lucruri folositoare. Am mai fost şi la evenimentul cu părintele Constantin Necula, organizat tot de Asociaţie pentru Comunitate şi o să încerc de acum încolo să merg la cât mai multe astfel de evenimente pentru că avem ce învăţa. (...) Mesajul pe care l-am înţeles eu este că trebuie să ne urmăm visurile şi să facem chiar ceea ce ne place, indiferent dacă vom fi sau nu împliniţi financiar, dar să facem ceva care să ne împlinească pe plan sufletesc. (...) Mi-a plăcut atitudinea lui Adrian. Mi s-a părut foarte deschis, în ciuda faptului că a spus că în urmă cu câţiva ani nu era aşa”, ne-a spus unul dintre tinerii participanţi la eveniment.

„În toate ediţiile APChat de până acum m-am simţit excelent, dar seara cu Adrian Despot a fost de două ori mai încărcată de emoţie. O dată pentru că sala a fost plină de tineri, apoi pentru că s-au făcut destăinuiri de suflet, s-au etalat vulnerabilităţi şi s-a creat o atmosfera intimă. În plus, s-a râs şi s-a cântat, ba chiar au fost şi premiate întrebările. Chiar pot vorbi despre o seară perfectă de APChat”, a declarat Mirela Cara Dragu, coordonatorul principal al conferinţelor APChat.

Potrivit directoarei Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”, Luminiţa Costea, prezentă la eveniment în calitate de gazdă, mesajul principal pe care tinerii l-au putut desprinde în urma întâlnirii cu Adrian Despot a fost cel „de a-ţi trăi viaţa cum crezi tu că merită, nu cum vor alţii”, precizând de asemenea că întâlnirea de joi seara „a fost un eveniment reuşit, la fel ca oricare dintre evenimentele APChat. Chiar mă bucur de hotărârea luată, de a se ţine evenimentul aici (n.red. sala de festivităţi a CNMV), poate şi pentru că, într-adevăr, tinerii au nevoie de tot felul de modele. Mă bucur că a venit Adi Despot şi mă bucur că a lăsat o altă impresie decât se aşteptau tinerii. Din aceste puncte de vedere mi se pare extrem de reuşit evenimentul. Au fost aici foarte mulţi tineri din şcoală şi sper să putem găzdui în continuare aceste evenimente şi să ajutăm şi noi cum putem”.

Mai multe fotografii de la eveniment le găsești pe pagina de Facebook a Observatorului de Covasna

Experiment social ad-hoc

Cu scopul de a dovedi celor prezenţi că avem obiceiul de a pune etichete oamenilor din jur, fără să deschidem bine ochii şi fără să analizăm împrejurările, Adrian Despot a pus în scenă un experiment social ad-hoc, acţiune care în primă fază a uimit publicul. Fără prea multe explicaţii, acesta s-a îndreptat către un tânăr din audienţă şi pe un ton autoritar, l-a poftit afară.

„La început m-am simţit ciudat pentru că nu ştiam despre ce este vorba. Am crezut că am făcut ceva greşit, dar până la urmă mi-a explicat că e un experiment şi în final m-am simţit mai special”, ne-a spus, după eveniment, personajul principal al experimentului, Sebastian Andriesei, elev în clasa a XII-a la CNMV.

În timp ce Sebastian părăsise sala, Adrian Despot a întrebat publicul detalii despre culorile hainelor, accesorii, culoarea părului şi aşa mai departe. Concluzia, dată după ce tânărul a revenit în sală, a fost aceea că putem să evităm să etichetăm şi să fim etichetaţi greşit, dacă suntem mult mai atenţi la tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru.

Invitaţi de marcă la conferinţele APChat

Povestea APChat a început la Sfântu Gheorghe în 24 septembrie 2015, împreună cu Alexandru Mironov, jurnalist de știință, fost ministru al Tineretului și Sporturilor, autor și povestitor de SF și senior editor al revistei „Știință și tehnică”. Printre invitaţii de marcă ce s-au aflat în faţa publicului covăsnean prin intermediul APC şi „Observatorul de Covasna”, se mai numără specialista în psihologie Aurora Liiceanu, îndrăgitul şi cunoscutul actor Ion Besoiu, cosmonautul de legendă Dumitru Prunariu, singurul campion paralimpic al României, Eduard Novak, astronomul român Cătălin Beldea, cunoscut ca „vânătorul de eclipse”, și ecologistul Magor Csibi, preşedintele World Wide Found Romania.

Nu trebuie să trecem cu vederea faptul că Asociaţia pentru Comunitate a adus pe scena Teatrului „Andrei Mureşanu” celebrul spectacol „Freak Show” al lui Florin Piersic Jr., care s-a jucat cu casa închisă la teatrele din capitală, din țară și din străinătate. Mai mult, tot în rândul premierelor din zona dramaturgiei, APC a oferit covăsnenilor şansa de a vedea spectacolul de teatru creştin „Urma paşilor Tăi”, în regia Elizei Bercu-Bodeanu.

Sub cupola noului sezon APChat, în 27 octombrie a.c., unul dintre cei mai iubiţi preoţi din România, Constantin Necula, a susţinut conferinţele sale cu numărul 1.000 şi 1.001 la Sfântu Gheorghe, respectiv Întorsura Buzăului, în faţa a peste 700 de persoane.

Aşadar, întâlnirea cu personalități marcante din lumea culturală, artistică, științifică și nu numai, temele actuale de discuţie, întrebările concrete şi răspunsurile pe măsură, atmosfera relaxantă şi publicul din ce în ce mai numeros sunt elementele care ar trebui să determine fiecare covăsnean să fie cu ochii pe „Observatorul de Covasna” şi Asociaţia pentru Comunitate pentru că vor mai urma astfel de evenimente, care promit a fi la fel de interesante. Ca și la edițiile anterioare, intrarea la eveniment a fost liberă, datorită companiei Autoliv – cel mai important angajator din județ, care este sponsorul seriei de evenimente APChat.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.