ACTUALITATE 20 noiembrie 2016

Muzicianul Adrian Despot, în dialog cu tânăra generaţie de covăsneni

de Iulia Drăghici - Taraș | 1247 vizualizări

După succesul înregistrat în debutul noii serii de evenimente APChat de luna trecută, când preotul Constantin Necula a vorbit la Sfântu Gheorghe şi Întorsura Buzăului în faţa a circa 700 de persoane, joi, 24 noiembrie, îi vine rândul lui Adrian Despot, solistul trupei Viţa de Vie, compozitor şi producător, considerat ca fiind unul dintre formatorii de opinii ai tinerei generaţii, să stea faţă în faţă cu publicul covăsnean. Artistul le va vorbi celor prezenţi despre „reperele tinerei generații în societatea de astăzi”. Evenimentul va avea loc în sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, de la ora 18,30. Intrarea este liberă.

„Îmi face o deosebită onoare şi plăcere să fiu invitatul APChat pentru sesiunea din 24 noiembrie şi abia aştept să îmi întâlnesc interlocutorii. Dialogul nostru se va axa pe actuala scară de valori a tinerei generaţii şi importanţa identificării şi alegerii unor modele în societatea de astăzi, urmat de o sesiune liberă, de Q & A (întrebări şi răspunsuri - n.red.)”, spune solistul trupei Viţa de Vie, Adrian Despot.

Potrivit coordonatorului evenimentului, Mirela Cara Dragu, evenimentul se adresează atât tinerilor, dar şi părinţilor acestora. „Într-o lume în care tinerii sunt asaltaţi de prezenţa unor pseudo-vedete şi a unor oameni pentru care prevalează în special aspectele financiare ale existenţei umane, este din ce în ce mai greu să găsim repere. Atunci ne-am gândit că prezenţa lui Adrian Despot, care este nu numai un muzician apreciat, dar şi un om cu simţ civic foarte bine dezvoltat, ar putea să ne ajute să ne reorientăm tinerii şi să ne dea nişte indicii despre cum să ne selectăm în viaţă, mai ales când suntem la vârste fragede, direcţia şi modelele către care să ne putem forma ca viitori adulţi. La eveniment sunt aşteptaţi de asemenea şi părinţii, pentru că şi pe ei îi interesează cum să le vorbească celor mai tineri şi cum să îi îndrume, astfel încât să aibă garanţia că vor fi nişte oameni cu o conduită admirabilă”, explică aceasta.

APChat – şansa covăsnenilor de a se întâlni cu personalități marcante

APChat este titulatura seriei de evenimente prin intermediul cărora Asociația pentru Comunitate (APC) din Sfântu Gheorghe şi ziarul Observatorul de Covasna oferă șansa covăsnenilor de a se întâlni cu personalități marcante din lumea culturală, artistică, științifică și nu numai.

Prima conferinţă APChat a avut loc în 24 septembrie 2015. Printre invitaţii care au venit la Sfântu Gheorghe în sesiunea de evenimente de anul trecut se numără Alexandru Mironov, jurnalist de știință, fost ministru al Tineretului și Sporturilor, autor și povestitor de SF și senior editor al revistei „Știință și tehnică”, Aurora Liiceanu, specialistă în psihologie, îndrăgitul şi cunoscutul actor Ion Besoiu, cosmonautul de legendă Dumitru Prunariu, singurul campion paralimpic al României, Eduard Novak, astronomul român Cătălin Beldea, cunoscut ca „vânătorul de eclipse”, și ecologistul Magor Csibi, preşedintele World Wide Foundation Romania.

Nu trebuie să trecem cu vederea faptul că Asociaţia pentru Comunitate a adus pe scena Teatrului „Andrei Mureşanu” celebrul spectacol „Freak Show” al lui Florin Piersic Jr., care s-a jucat cu casa închisă la teatrele din capitală, din țară și din străinătate. Mai mult, tot în rândul premierelor din zona dramaturgiei, APC a oferit covăsnenilor şansa de a vedea spectacolul de teatru creştin „Urma paşilor Tăi”, în regia Elizei Bercu-Bodeanu.

După o scurtă vacanţă de vară, în 27 octombrie a.c. seria de conferinţe a revenit în forţă cu un eveniment care s-a dovedit a fi cel mai de succes de până acum. Sub cupola APChat, unul dintre cei mai iubiţi preoţi din România, Constantin Necula, a susţinut conferinţa cu numărul 1.000 la Sfântu Gheorghe. Noul sezon APChat a debutat nu doar cu succes şi cu sala arhiplină, ci şi cu o premieră: formatul deschis şi către alte locaţii din judeţ. Astfel, Întorsura Buzăului a devenit de asemenea gazdă APChat, mijlocind şi publicului de aici întâlnirea cu preotul Constantin Necula.

Cu invitaţi pe măsură, subiecte interesante şi actuale, acces liber şi cu un public din ce în ce mai numeros, APChat dobândeşte tot mai mult renume în spaţiul cultural covăsnean. Ca și la edițiile anterioare, intrarea la eveniment este liberă, datorită companiei Autoliv – cel mai important angajator din județ, care este sponsorul seriei de evenimente APChat.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.