ACTUALITATE 3 noiembrie 2016

Noul punct de colectare deșeuri electrice și electronice al primăriei Sfântu Gheorghe stă la dispoziția oricui

de Covasna Media | 1230 vizualizări

La inițiativa viceprimarului Tóth-Birtan Csaba, aparatul de colectare a deșeurilor, amplasat la subsolul Primăriei, poate fi utilizat atât de către angajații primăriei cât și de către locuitorii orașului.

În aparat se pot arunca deșeuri electrice și electronice mici (aparate electrocasnice mici: uscător de păr, placă de întins părul, blender de mână, mixer etc.), baterii uzate și tuburi fluorescente. Prin această posibilitate, Primăria joacă un rol în promovarea conștiinței de mediu.

Deșeurile electrice și electronice, pe scurt DEEE, conțin materii prime secundare, astfel majoritatea lor pot fi reciclate. Totodată, acestea conțin și numeroase substanțe toxice sau metale grele (plumb, cadmiu, mercur, crom), care sunt eliminate în urma colectării selective.

Prin urmare, este esențial să ne folosim de posibilitățile oferite de Primărie și să nu aruncăm deșeurile electrice și electrocasnice în pubelele comune, ci în punctele de colectare desemnate acestora (la sediul Tega S.A., la centre comerciale, în reciclatoarele așezate în magazine electronice de specialitate), deoarece în urma reciclării acestora se pot obține materii prime utile.

Împreună pentru mediul înconjurător!

(Biroul de Imagine al Primăriei)

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.