ACTUALITATE 20 noiembrie 2016

Panouri solare pentru centrala termică din Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 795 vizualizări

Primăria Întorsura Buzăului a depus săptămâna trecută un proiect prin intermediul programului Casa Verde pentru instituţii, care prevede achiziţionarea de panouri solare cu scopul de a reduce cheltuielile centralei termice a oraşului pentru producerea apei calde pe timp de vară. Valoarea proiectului se ridică la 280.000 de euro.

„Am făcut un proiect pentru completarea centralei termice din oraş cu un sistem cu panouri solare. Vara „pornim o uzină ca să încălzim un lighean de apă”, adică din ceea ce încasăm în sezonul cald pentru producerea de apă caldă, nu ne ajunge nici măcar să plătim curentul electric. Am zis să facem acest proiect ecologic, care să ne ajute să pregătim apa caldă pe timp de vară”, ne-a spus primarul Leca Băncilă.

Centrala termică pe rumeguş a oraşului Întorsura Buzăului a fost construită în anul 2004, printr-un program finanţat de guvernul danez şi cel român. Centrala asigură apă caldă şi căldură în zona blocurilor din localitate, dar şi câtorva instituţiilor publice din zona centrală.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.