ACTUALITATE 18 decembrie 2016

Diószegi László: „Urmează un retur infernal“

de Covasna Media | 2549 vizualizări

Despre reușitele anului 2016 și despre provocările noului an, cu ocazia Galei Sepsi OSK

Pentru Sepsi OSK, anul 2016 a însemnat promovarea în Liga a II-a și un nesperat loc V la final de tur. Despre realizările anului care se încheie și provocările noului sezon am vorbit cu patronul Sepsi OSK, Diószegi László, dar și cu doi alți reprezentanți ai clubului, cu ocazia Galei Sepsi OSK.

Peste 100 de copii la Gala Sepsi OSKGala Sepsi OSK (3)

Gala a fost organizată vineri, 16 decembrie, la sala sporturilor Szabo Kati din Sfântu Gheorghe. Printre atracțiile evenimentului s-au numărat două meciuri amicale. Partida dintre conducerea clubului și sponsori a fost câștigată cu 1-0 de către cei dintâi, prin golul lui Diószegi, în timp ce meciul dintre antrenori și părinții copiilor de la Sepsi OSK s-a încheiat un egal (1-1). Un moment cheie a fost citirea, - de către purtătorul de cuvânt Sánta Imre și vicepreședintele clubului, Kertész Dávid - a mesajului de bun venit din partea conducerii clubului. „Drept rezultat pozitiv putem considera și faptul că am reușit să formăm două echipe (...) care activează în campionatul național de juniori la categoriile U17 și U19. Lângă echipa de seniori și juniori cresc frumos și copii, micii fotbaliști. Cei mai bine de 100 de copii sunt împărțiți în 7 grupe, în funcție de vârsta fiecăruia. Aceste echipe evoluează în campionatele județelor Covasna, Harghita și Brașov și au rezultate chiar foarte bune. Trofeele și diplomele le-am expus pentru a demonstra acest lucru și sunt fructul muncii de anul acesta al acestor minunați copii“, se arată în mesajul de bun venit. „Consider că echipa mare, prin rezultatele pe care le-a avut până acum şi pe care le va avea de acum încolo, o să reuşească să aducă mai mulţi tineri dornici, care vor să se afirme prin fotbal“, ne-a declarat Valentin Suciu, antrenor la Sepsi OSK. Toți copiii din echipele clubului au primit pungi de cadouri din partea lui Moș Crăciun. Alte momente de importante ale Galei au fost dansurile pe ritmuri contemporane, prezentate de copiii antrenați de Vitus Kinga, și dansurile moldovenești și din Miercurea Nirajului ale ansamblului folcloric Batyus.

Un an de vise împlinite peste așteptări

Spre finalul galei, i-am rugat pe antrenorul Valentin Suciu și pe vicepreședintele clubului, Kertész Dávid, să-mi vorbească despre anul care se încheie. „Suntem foarte mulţumiţi de ce am realizat anul acesta. Consider că ni s-a răsplătit munca pe care am depus-o întreg anul şi este promiţător pentru viitor. Suntem realişti că trebuie să muncim mult mai mult decât (...) anul acesta, ca să avem rezultate şi mai bune. Pe viitor noi ne dorim şi ne-am propus să construim o echipă puternică de care toţi suporterii din judeţ pot să fie mândri. Consider că până acum am avut rezultate bune, chiar foarte bune, dar suntem capabili de mai mult” - ne-a răspuns Suciu, în timp ce Kertész ne-a spus: „Am avut un an extraordinar, cu mult peste aşteptări şi cu mult peste ceea ce ne-am propus, datorită faptului că am muncit cu seriozitate şi mult”.

“Anul acesta a fost - despre fotbal vorbesc - un an cu vise, nu ne-am gândit niciodată că o să ajungem aici unde am ajuns (...). Să nu gândească nimeni că noi aici am făcut vreo vrajă. Pur și simplu am muncit de dimineață până dimineață, cum se spune, de aceea am ajuns aici noi - băieții, împreună cu antrenorii și cu ceilalți din staff-ul echipei”, mi-a spus și patronul Sepsi OSK, Diószegi László. „Tocmai de-asta eu aș vrea, cât de cât, să... nu știu cum să spun, să demonstreze și alții. Eu am demonstrat ce a fost de demonstrat - asta nu înseamnă că nu rămân lângă echipă, dar vreau să intru puțin în spate, să nu creadă lumea că Oltul Sport Club (OSK - n. red.) este echipa mea, nu! Asta este echipa orașului, (...) a tuturor oamenilor din Sfântu Gheorghe”, a mai spus patronul.

Obiectiv pentru retur: locul VGala Sepsi OSK (1)

„Așteptăm să vină și mai mulți spectatori în retur. Suntem cu picioarele pe pământ, știm foarte bine că urmează un retur infernal (...). Dacă se retrage Râmnicu Vâlcea și Tărlungeniul o să avem cinci meciuri acasă și zece în deplasare“, a precizat Diószegi. În acest context, finanțatorul nu-și face mari speranțe pentru o eventuală promovare. „Dacă o să fim acolo, fără nicio problemă, nu ne dăm la o parte, ne vom da toată silința, dar știm că în momentul de față, e foarte greu. Anul viitor mai vedem, dar în momentul de față... Suntem oameni care visăm, visăm, dar știm realitatea”, a precizat Diószegi, adăugând: „Dacă am reuși să rămânem pe locul V, unde suntem acum, eu aș fi supermulțumit”.

„Vrem să mai aducem încă 4 jucători, maxim“

„Am vorbit cu vreo 4-5 jucători, dar toți au zis că săptămâna care vine o să ne dea un răspuns. La 9 ianuarie, când o să fie întrunirea, o să știm mult mai mult (...). Nu vrem să aducem jucători mai slabi decât ce avem, dimpotrivă, vrem să aducem mai buni, dar aceia sunt fotbaliști care au oferte și din Prima Ligă, unii dintre ei, și tocmai de asta tatonează (...). Nu vrem să destabilizăm lotul, cum fac alții, vrem să aducem încă 2-3 jucători buni, patru, maxim, ca să fim mai puternici fără a afecta lotul actual. Dacă ar depinde după mine, eu aș lăsa toată echipa așa cum e. Dar (...) Bokor Janos, care e managerul echipei, el răspunde de jucători, eu am promis din start că nu mă bag și nici n-o să mă bag, mai este Kertesz David, vicepreședintele. Eu puțin trebuie să mai stau și cu brutăria și cu familia, deci mai mult ei o să fie la conducerea echipei (...). Nu că până acum n-ar fi fost acolo, dar le dau o puțin mai mare responsabilitate ca să arate că se poate”.

- Care au fost cea mai mare dezamăgire și cea mai mare bucurie a acestui sezon?

- O dezamăgire a fost primul meci cu Brașovul. Trebuie să recunosc că am luat prea de sus Brașovul. Atunci au adus jucători, nu au avut o echipă închegată și (...) am spus între noi că ‘scorul nu-l știm, dar știm cine câștigă’. Din păcate, a fost o surpriză neplăcută, au venit cu o echipă, chiar dacă nu era închegată, au avut niște fotbaliști care au jucat, ai noștri au fost crispați și rezultatul s-a văzut. Dezamăgire a mai fost cu Baloteștiul, dar trebuie să spun că toate echipele mari au și meciuri slabe. Cel mai slab joc al nostru a fost la Satu Mare, o spun fără nicio problemă“, a mărturisit patronul. „N-am jucat prea mult nici la Berceni, unde-am câștigat cu 1-0, nici la Vâlcea n-am fost cine știe ce, dar celelalte meciuri au fost jocuri frumoase, spectatorii au avut ce să savureze anul acesta. Și meciul cu Craiova din Cupa României a fost un lucru nemaipomenit, a adăugat Diószegi.

„Cea mai mare bucurie am avut-o la două meciuri. Cu UTA acasă, unde am reușit să dăm 4-1 și cu FC Brașov în deplasare. Nu neapărat egalul, ci jocul echipei m-a încântat, cum s-au dăruit băieții“, a reamintit patronul Sepsi OSK.

„Noi suntem mulțumiți de tot ce s-a realizat. Suntem mulțumiți și de arbitraj, am fost primiți foarte bine în liga a II-a. Sper că o să fie așa și-n retur. Am numai cuvinte de laudă despre toată echipa, suntem un grup unit și vrem să rămânem și mai departe așa!”, a încheiat Diószegi László.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.