ACTUALITATE 28 decembrie 2016

Hotelul Bodoc va fi vândut prin licitație publică

de Iulia Drăghici - Taraș | 1879 vizualizări

Clădirea fostului hotel Bodoc, din centrul municipiului Sfântu Gheorghe, va fi scoasă la vânzare prin licitație publică. Decizia a fost luată de consilieri miercuri, 28 decembrie a.c. într-o ședință ordinară a Consiliului Local printr-o unanimitate de voturi. Reprezentanții autorității locale au precizat că își propun să recupereze cel puțin suma investită la achiziție, astfel că prețul de la care va porni licitația va fi de minim 745.000 de euro.

Hotărârea vine ca urmare a faptului că la invitația publică a autorităților către potențialii investitori interesați să reabiliteze și să administreze hotelul Bodoc a răspuns doar o firmă, care nu a îndeplinit toate cerințele obligatorii.Hotel Bodoc iunie 2014 - 1

„Conform Hotărârii Consiliului Local numărul 279, Consilul Local (CL) a inițiat o acțiune publică pentru a găsi parteneri care să contribuie la repunerea în funcțiune a hotelului Bodoc. Principalele criterii și așteptări față de cei care se puteau anunța la acest proiect erau un plan de afaceri privind funcționarea acestui hotel, respectiv prezentarea un act doveditor al puterii financiare a celor interesați. O singură firmă s-a anunțat, care deși nu avea o aplicație completă, era o firmă cunoscută în județ, căreia comisia ar fi putut să îi dea un vot de încredere, însă acea formă de colaborare nu ar fi corespuns nici pentru Consiliul Local, nici pentru firmă. Pe durata acestor discuții s-a ajuns la concluzia că acest proces (de reabilitare și modernizare a hotelului - n. red.) poate fi continuat în așa fel încât acea porțiune pe care Consiliul Local a achiziționat-o să o ofere spre vânzare prin licitație publică. Suma de pornire trebuie să fie mai mare decât suma cu care la vremea respectivă a fost cumpărată, adică mai mult de 745.000 de euro”, a explicat în cadrul ședinței, viceprimarul Tóth-Birtan Csaba.

Principala condiție pe care Consiliul Local dorește să o impună noilor proprietari este ca Bodoc să funcționeze în continuare ca hotel, cel puțin în următorii 5 ani de la achiziție.Hotel Bodoc iunie 2013 - 1

Municipiul Sfântu Gheorghe a achiziționat hotelul în urmă cu aproape doi ani cu suma de 745.000 de euro de la omul de afaceri brașovean Ioan Neculaie. Acesta din urmă l-a cumpărat în anul 2003 împreună cu alte active ale fostei S.C. Turism și Agrement „Oltul” scoase la privatizare.

În 2007, hotelul Bodoc a intrat într-un proces de modernizare, urmând a fi construit un hotel de 4 stele, cu piscină și mai multe săli de conferințe. Lucrările au fost însă sistate la scurt timp, iar de atunci clădirea rămasă în paragină dă bătăi de cap autorităților locale din Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.