ACTUALITATE 29 decembrie 2016

Grup de Acțiune Locală la Sfântu Gheorghe pentru probleme sociale

de Iulia Drăghici - Taraș | 1371 vizualizări

Municipiul Sfântu Gheorghe, TEGA și Asociația Serviciul de Ajutor Maltez filiala Sfântu Gheorghe vor fi parteneri într-un Grup de Acțiune Locală (GAL). Prin intermediul acestuia, cei trei colaboratori vor elabora o Strategie de Dezvoltare Locală în Zonele Urbane Marginalizate din municipiul Sfântu Gheorghe, cu care vor participa la Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 pentru obținerea de fonduri europene. Proiectele autorităților locale vor avea în vedere promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare.

Costurile înființării GAL-ului, precum și cele ale elaborării strategiei vor ajunge la 219.500 de lei. Contribuția proprie în proiect a Municipiului Sfântu Gheorghe reprezintă contribuția de 1,42% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 3.117,20 lei.

„În cadrul programului de finanțare a Uniunii Europene pentru capital uman se poate aplica pentru programe sociale, instruire, ajutorare, construire de locuințe sociale, locuințe de serviciu. Condiția pentru a participa la acest program este realizarea unei strategii în acest sens și să se formeze un Grup de Acțiune Locală. Pentru acest lucru s-a realizat un proiect de pre-aplicare. Valoarea pentru care am aplicat are un cuantum de 219.500 de lei. (...) Sperăm că pregătirea acestei strategii va fi de succes și vom putea să demarăm acțiunile pentru aplicarea la program”, a explicat viceprimar Toth-Birtan Csaba miercuri, 28 decembrie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local, unde s-a votat în unanimitate înființarea GAL-ului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.