ACTUALITATE 29 decembrie 2016

Pârtiile de schi de la Valea Mare și Covasna se deschid oficial de vineri

de Iulia Drăghici - Taraș | 10492 vizualizări

Pârtiile de schi de la Valea Mare, cea mai mare dintre cele funcționale din județ, și cea din stațiunea Covasna, „Lőrincz Zsigmond”, se deschid oficial de vineri, 30 decembrie.

Aproape 600 metri de pârtie îi așteaptă pe schiori la Valea Mare

La Valea Mare, iubitorii sportului de iarnă se pot bucura începând din acest sfârșit de săptămână de pârtia dotată cu un schi-lift cu 70 de locuri și instalație de nocturnă. Mai mult, după exercițiul sportiv, aceștia se pot relaxa la un vin fiert, cafea sau ciocolată caldă la localul situat la baza pârtiei.

Realizată printr-o investiție privată între localitățile Barcani și Valea Mare, pârtia are o lungime de peste 587 de metri, fiind cea mai mare pârtie de schi funcțională din județul Covasna. „E o pârtie medie, spre ușoară, pentru toate categoriile de schiori, cu o diferență de nivel de 106 metri la lungimea respectivă. (...) Sper ca oamenii care vin aici să se simtă bine pentru că încercăm să creăm cele mai bune condiții. Eu merg pe principul „ce ție nu-ți place, altuia nu-i face”. Și eu schiez și am fost prin foarte multe locații și unde nu m-am simțit bine, nu am mai mers a doua oară. Sper ca aici oamenii să se simtă bine și să revină cu drag de fiecare dată”, ne-a declarat proprietarul pârtiei, Ioan Oprea.

Program și prețuri

În cursul săptămânii, pârtia este deschisă între orele 12 și 21, iar în weekend între orele 9 și 21. Costurile pentru o urcare cu teleschiul sunt de 3 lei pentru copii și 4 lei pentru adulți. Administratorii pârtiei pun la dispoziția clienților și abonamente valabile toată ziua, care costă 60 de lei pentru copii și 80 de lei pentru adulți.

În momentul de față, pârtia nu oferă posibilitatea amatorilor de schi să închirieze echipamentele sportive, însă, potrivit investitorului, de anul viitor se va implementa și această facilitate.

Și stațiunea Covasnă așteaptă schiorii

Pârtia de schi „Lőrincz Zsigmond” se deschide tot mâine, după cum a anunțat primarul orașului Gyerő József pe contul său de Facebook.

„Pe pârtie este interzisă utilizarea săniilor, motiv pentru care doritorii pot folosi, pe proprie răspundere, drumul forestier de cca. 500 m lungime, situat in vecinătatea din partea dreapta (spre oraș) a pârtiei de schi. Vă doresc distracție plăcută, lipsită de accidente, ori de evenimente nedorite”, a mai transmis edilul covăsnean.

Pârtia „Lőrincz Zsigmond” - programul de funcționare, tarife, facilități

Inaugurarea pârtiei se face cu un program special, respectiv unul de vacanţă anunţă autorităţile.

Program special:

31 Decembrie 2016 – 10:00-17:00

1 Ianuarie 2017 – 15:00-21:00

Program de vacanţă:

30 decembrie 2016 - 07 ianuarie 2017 10:00-21:00, cu excepţia zilelor din programul special.

04 februarie 2017 – 12 februarie 2017 10:00-21:00

Programul normal:

Luni – ÎNCHIS

Marţi – Vineri: 15.00 – 21.00

Sâmbătă – Duminică: 10.00 - 21.00

Tarifele de urcare:

O urcare Tronson I– 2 lei

O urcare Tronson II – 3 lei

Abonamente:

Abonament în intervalul 10.00 – 15.00 – 20 lei/persoană

Abonament în intervalul 15.00 – 21.00 – 30 lei/persoană

Abonament 1 zi – 40 lei/persoană

Abonament weekend (2 zile) – 60 lei/persoană

Garanţie ecuson pentru abonamente – 5 lei/buc

Preţul de garanţie se returnează clientului în momentul predării ecusonului.

Copiii sub 6 ani, însoţiţi de adulţi beneficiează de gratuitate. Elevii, studenţii (până la vârsta de 25 ani) şi pensionarii beneficiază de 50% de reducere din tarifele de urcare/abonamente.

În vecinătatea pârtiei același proprietar a deschis în urmă cu câțiva ani un lac de agrement și pescuit sportiv pe o suprafață de 7 hectare.

Sursa foto - Facebook

Teme articol: schi Valea Mare partie
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.