ACTUALITATE 21 decembrie 2016

UDMR a semnat un acord de colaborare parlamentară cu coaliţia PSD-ALDE

de Mediafax | 1799 vizualizări

UDRM a semnat, miercuri, un acord de colaborare parlamentară cu coaliţia PSD-ALDE, prin care a convenit să sprijine proiectele legislative propuse de Guvern şi să susţină în comun proiectele legislative iniţiate de către parlamentarii PSD-ALDE, respectiv UDMR. (...)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat miercuri că UDMR va păstra posturile ocupate „în mod tradiţional” de reprezentanţii săi în Executiv, liderul Uniunii, Kelemen Hunor, menţionând că acest fapt nu echivalează cu participarea la guvernare.

Solicitat să precizeze dacă, în urma semnării protocolului de colaborare parlamentară între UDMR şi coaliţia PSD-ALDE, UDMR îşi va păstra posturile pe care le deţine acum la nivelul ministerelor şi deconcentratelor, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a răspuns că acestea au fost ocupate tradiţional de UDMR şi lucrurile nu se vor schimba acum.

„Cred că acele posturi în mod tradiţional au fost ocupate de reprezenanţi de la UDMR, indiferent dacă au fost sau nu la guverare, şi cred că a fost o măsură bună şi înţeleaptă pe care nici noi nu cred că e bine să nu o respectăm. Ştiu că sunt câteva posturi unde, ca şi cutumă, acolo au fost oameni din partea lor”, a explicat Dragnea.

La rândul său, preşedintele UDMR, Kelmen Hunor, a precizat că este vorba de educaţie şi Departamentul pentru Relaţii Interetnice (DRI), unde sunt doi secretari de stat, „mai mult tehnicieni decât oameni politici”, care au fost păstraţi şi de guvernul tehnocrat, şi când UDRM a ieşit de la guvernare în 2014.

„Din acest punct de vedere, lucrurile nu cred că trebuie schimbate. Acest lucru nu înseamnă guvernare în niciun caz. Dacă ai membru în Cabinet, eşti la guvernare, dacă nu, nu eşti la guvernare”, a subliniat Kelemen.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
stelian, 22 decembrie 2016
"Daca ai membru" esti, daca nu, Dumnezeu cu mila! Ati reusit sa inrositi si "tinutul", acelasi udmr psd-ist sunteti si voi, Hunor bácsi'
lili, 22 decembrie 2016
"Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat miercuri că UDMR va păstra posturile ocupate „în mod tradiţional” de reprezentanţii săi în Executiv, liderul Uniunii, Kelemen Hunor, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.