ACTUALITATE 8 ianuarie 2017

Patru pârtii de schi la picioarele covăsnenilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 1504 vizualizări

Încă de la sfârșitul anului 2016 și continuând cu începutul lui 2017, rând pe rând, patru pârtii de schi, de dificultate medie, s-au redeschis, respectiv inaugurat în județul Covasna.

Cea mai mare pârtie se află în orașul-stațiune Covasna și are două tronsoane, unul de 400 metri lungime, cu un grad de dificultate ușor, și altul de 1.000 de metri lungime, cu un grad de dificultate mediu.

Toate cele patru pârtii au sisteme de nocturnă și teleschi.

Concert de fanfară la pârtia din Covasna

În organizarea autorităților locale din orașul Covasna, fanfara din localitate a susținut un concert sâmbătă, 7 ianuarie, pe terasa refugiului montan de la baza pârtiei. Cei prezenți au primit vin fiert și ceai cald.

Pârtia funcționează de marți până vineri între orele 15-21, respectiv sâmbăta și duminică între orele 10-21.partii schi (2)

Tariful de urcare este de 2 lei pe tronsonul I și 3 lei pe tronsonul II, iar abonamentele costă 20 de lei de persoană între orele 10.00-15.00 și 30 de lei de persoană între orele 15.00-21.00, cu un număr nelimitat de urcări. Schiorii pot opta pentru un abonament de o zi la prețul de 40 de lei, precum și pentru un abonament pentru două zile în weekend la 60 de lei de persoană. Copiii sub 6 ani însoțiți de părinți beneficiază de gratuitate, iar elevii, studenții de până la 25 de ani și pensionarii primesc o reducere de 50% din tarife sau abonament.

Noutatea iernii: pârtia „Oprea” din Valea Mare

Noutatea din această iarnă a fost pârtia „Oprea” din Valea Marea, inaugurată în 30 decembrie 2016. În lungime totală de 600 de metri, pârtia este dotată cu un schi-lift cu 70 de locuri.

În cursul săptămânii, pârtia este deschisă între orele 12 și 21, iar în weekend între orele 9 și 21. Costurile pentru o urcare cu teleschiul sunt de 3 lei pentru copii și 4 lei pentru adulți. Administratorii pârtiei pun la dispoziția clienților și abonamente valabile toată ziua, care costă 60 de lei pentru copii și 80 de lei pentru adulți.

În momentul de față, pârtia nu oferă posibilitatea amatorilor de schi să închirieze echipamentele sportive, însă, potrivit investitorului, de anul viitor se va implementa și această facilitate.

Două pârtii la Șugaș Băi

partii schi (1)Pârtia mare de schi de la Șugaș Băi s-a deschis sâmbătă, 7 ianuarie, de la ora 9. Aceasta are 560 de metri lungime, 76 de metri lățime și 150 de metri diferență de nivel, numai bună pentru schiorii care caută o pârtie de dificultate medie.

Pârtia mică s-a deschis în 16 decembrie 2016. În perioada sărbătorilor, circa 200 de vizitatori au schiat în fiecare zi la Șugaș Băi, informează administratorii.

Ambele pârtii beneficiază și de instalație de nocturnă, făcând astfel posibilă utilizarea pârtiilor până seara târziu. Sunt întreținute cu ajutorul utilajelor de bătătorit zăpada, pentru a le menține în condiții cât mai bune de schi, arată site-ul asociației Sepsi ReKreativ. Pasionații sporturilor de iarnă beneficiază la Șugaș Băi și de posibilitatea de închiriere de echipamente schi și snowboard, dar și de serviciile instructorilor de schi.

Programul pârtiilor este de luni până joi, între orele 15:00-20:00, vineri între 15:00-21:00, iar sâmbăta și duminica între orele 9:00-21:00.

În ceea ce privește prețurile, biletele costă 3 lei, iar abonamentele între 10 și 50 de lei. Informații suplimentare sunt disponibile pe site-ul www.rekreativ.club.

Sursă foto: Facebook

Teme articol: Covasna TURISM schi partii
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.