ACTUALITATE 9 ianuarie 2017

Bilanțul pozitiv al A.C.S. CIPRIAN Sfântu Gheorghe pe anul 2016

de Covasna Media | 1520 vizualizări

Anul 2016 a impus un alt nivel de pregătire, cu mult mai ridicat, ce s-a remarcat prin rezultate pe măsură, așadar, obiectivele îndrăznețe ale Asociației Club Sportiv Ciprian Sfântu Gheorghe au fost îndeplinite.

Așa cum am obișnuit susținătorii cu rezultate remarcabile, 2016 a marcat un alt etalon de performanță, un etalon nou pentru club. Prin urmare ne mândrim să numărăm printre componenții lotului național de juniori al României și sportivi de la Asociația Club Sportiv Ciprian Sfântu Gheorghe, participări cu succes la competiții internaționale recunoscute la nivel european făcând parte din calendarul Ligii Europene de Natație (LEN), alături de sportivi de elită (nivel olimpic) și înotători în primii 10 sportivi ai județului (clasament întocmit de Direcția Județeană pentru Tineret și Sport).

A.C.S. Ciprian Sfântu Gheorghe s-a remarcat prin prezența la 12 competiții, reprezentate astfel:Antrenorul Ciprian Grosu si  sportivii Tompa G. Kadosa si Artene Maria Raluca

– un Campionat Regional (calificare pentru campionate naționale, categoria cadeți);

– trei Campionate Naționale (organizator F.R.N.P.M.);

– șase Competiții Internaționale (patru dintre ele cuprinse în calendarul Ligii Europene de Natație);

– două Cupe Naționale (ambele concursuri având și calitate de gazdă).

Vă prezentăm pe scurt obiectivele și clasările obținute pe fiecare competiție astfel:

CAMPIONAT REGIONAL

Medalie de aur obținută de Maria Raluca Artene la Campionatul Regional de Cadeți (12-14 ani), Bacău, obiectivul fiind îndeplinit prin calificarea sportivilor CSG la Campionatele Naționale de Cadeți.

CAMPIONATE NAȚIONALE

Noi titluri de Campion Național îmbogățesc palmaresul clubului și la categorii superioare, prin:

– categoria tineret (17-18 ani): o medalie de argint – Tompa György Kadosa (Hunedoara);

– categoria juniori (15-16 ani): două medalii de aur – Tompa György Kadosa (Bacău și Hunedoara);

– categoria cadeți (12-14 ani): o medalie de aur și o medalie de argint – Artene Maria Raluca (Oradea).

COMPETIȚII INTERNAȚIONALE

Participarea la competiții internaționale (LEN) constituie un vis împlinit! A înota alături de campioni olimpici, mondiali sau europeni reprezintă un pas înainte, experiența acumulată și dorințe mărețe de a spera la cel mai prestigios eveniment sportiv: Jocurile Olimpice.

Sportivii CSG au luat startul la șase competiții internaționale din care patru fac parte din calendarul Ligii Europene de Natație, după cum urmează:

– Meeting Internationale di Nuoto, Forli, Italia, 1 loc I la categoria juniori – Tompa György Kadosa, 2 locuri I – Barabás András și 1 loc II – Artene Maria Raluca la categoria cadeți;

– Campionatele Internaționale ale României, București, locul VIII – Tompa György Kadosa categoria juniori (LEN);

– 32nd International Meeting of Porto, Porto, Portugalia – Artene Maria Raluca participă în două finale B obținând clasări în primii unsprezece la categoria open/seniori (LEN);

– 20th International Sprint Trophy, Legnano -Milano, Italia – Artene Maria Raluca obține în finale: medalie de aur și medalie de argint categoria juniori (LEN);

– Concursul Țărilor Central Europene de Juniori, Kosice, Slovacia – Artene Maria Raluca locul XIV;

– Torneo International de Navidad, San Sebastian, Spania – Artene Maria Raluca locul XVII la categoria open/seniori (LEN).

*LEN – Liga Europeană de Natație

CONCURSURI GAZDĂ

Un loc important în activitatea clubului este și organizarea competițiilor de nivel național. Am organizat a III-a ediție a concursului „EU ÎNOT” – competiție destinată copiilor de 7-10 ani și continuarea concursului național „CUPA SPRINT”, copii, cadeți și juniori, ajunsă la cea de a VI-a ediție, unde înotătorii CSG au cucerit 12 locuri I prin Tompa György Kadosa, Artene Maria Raluca și Barabás András; 5 locuri II prin Gyenge Attila, Tuzson Gellért, Becze Zétény Benedek și Suciu Bogdan Adrian; 6 locuri III prin Luffy Ákos, Gyenge Attila și Tuzson Gellért. CUPA SPRINT la masculin prin Tompa György Kadosa și Artene Maria Raluca la feminin – categoria open. De remarcat este faptul că în fiecare an la aceste ediții ne-au călcat pragul numeroase cluburi din mai multe județe, dar și personalități din lumea înotului. Totodată, aceste acțiuni asigură o dezvoltare din punct de vedere socio-economic dar și promovare de imagine pozitivă asupra municipiul Sfântu Gheorghe, implicit a județului Covasna.

Antrenorul Ciprian Grosu ne declară: „Sunt mândru că ne-am îndeplinit obiectivele pe anul 2016, am reușit rezultate excepționale ce vor rămâne file de istorie în natația covăsneană, aici, aș puncta prin titluri de campioni naționali la cadeți și juniori, dar și vicecampion la tineret racordați la timpii de excepție, două probe la un pas de record național, lot național. Dincolo de aceste fapte, acești sportivi sunt modele demne de urmat pentru ceilalți, le-aș numi valori pentru Municipiul Sfântu Gheorghe, Covasna.

Cum printre „sursele de energie” ale sportivilor în 2016 s-au aflat și sponsorii noștri: Bertikris, Alter-Net S.R.L., Consiliul Local Sfântu Gheorghe, Arcon S.R.L., Lucifer S.R.L, Ready Garment Technology România S.R.L. și Weider, dar nu în ultimul rând și părinții, dorim să le mulțumim tuturor pentru încrederea și sprijinul acordate”.

(Echipa ACS Ciprian)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.