ACTUALITATE 11 ianuarie 2017

Surprizele ediţiei a X-a a Raliului Zăpezii

de Covasna Media | 1343 vizualizări

Unul dintre piloții emblemă ai motorsportului românesc revine la Winter Rally Covasna

Pregătite pentru o confruntare serioasă, 35 de echipaje vor concura la a X-a ediție a Winter Rally Covasna, organizat în perioada 13 – 15 ianuarie, la Comandău. 13 dintre echipajele care vor străbate specialele raliului sunt din Bulgaria, Franța și Ungaria. Mai mult, 12 echipaje vor lupta pentru podiumul Cupei Dacia Logan.

Spectacolul va fi deschis de echipajul Mitrasca Andrei/Matei Magda - Skoda Yeti, în postura de forlighter, care anul trecut a reușit să doboare recordul de viteză stabilit în 2015 de italianul Fabio Barone cu un Ferrari 458, la bordul unei ŠKODA Octavia RS 230 pe Transfăgărășan.

Spre bucuria și încântarea fanilor, a spectatorilor, echipajul Vali Porcișteanu - Dan Dobre revine în raliuri și își face încălzirea pentru sezonul 2017 pe probele speciale cu zăpadă și gheață de la Covasna. Iubitor al zăpezii, dar și al suprafețelor alunecoase, Vali Porcișteanu (câștigătorul ediției din 2011) este unul dintre piloții emblemă ai motorsportului românesc.

„Am participat cu plăcere la acest raliu cu navigatori diferiți, cu mașini diferite, de-a lungul timpului. La această ediție am să fiu prezent cu navigatorul meu, Dan Dobre, alături de care am avut multe momente frumoase, dar și dificile în competiții. Este un lucru bun să vezi cât de mult a crescut acest raliu care se bucură de participare internațională. Personal aș vrea ca Winter Rally să devină etapă în Campionatul Național de Raliuri. Este o competiție frumoasă cu mulți kilometri de probă specială unde îndemânarea, tenacitatea și tehnica își spun cuvântul. Pentru mine este un prilej bun să mă antrenez pentru sezonul competițional 2017, să fac spectacol pentru cei care iubesc această ramură sportivă, dar și să obțin un loc cât mai bun în clasamentul general. Vă aștept pe probe!” a declarat Vali Porcișteanu.

Vor susține un ritm alert și nu vor face rabat de la spectacol echipajele Gergo Szabo/Csegzy Levente - Mitsubishi Evo 9 (câștigătorii edițiilor din 2012 și 2013 ), dar și echipajul Hideg Krisztian/Kerek - Mitsubishi Evo 9 R4 Istvan, câștigător al ediției de anul trecut. Încântat de atmosferă, de probele speciale și peisaj, echipajul Georgi Yankov/Cvetan Baldjiev - Subaru Impreza, revine pentru a treia oară la acest concurs.

Ramona Rusu, campioană continentală la drift în sezonul 2014 al Queen of Europe, a luat pulsul competiției la ediția din 2016 și participă la ediția a X-a alături de Sorin Crișan la volanul unui Subaru Impreza.

Indiferent de condițiile meteorologice, Comandău este locul unde susținerea spectatorilor te împinge pe probe. Echipajul Szabo Csongor / Robert Maior, deținătorul titlului național în cadrul Cupei Suzuki 2016, vor face spectacol pe probele acestei curse.

„Revin cu plăcere la acest raliu. Este o competiție frumoasă la care sunt decis să fac spectacol. Acest raliu este aparte, plăcut, iar spectatorii creează o atmosferă extraordinară”, a declarat Szabo Csongor.

Vicecampionul Cupei Dacia 2016, Norbert Maior va concura la acest raliu alături de navigatorul Florin Dorca.

„Am așteptat să treacă această pauză și iată că ne găsim din nou la start pentru una dintre cele mai spectaculoase competiții de la noi. Sunt extrem de bucuros că am ocazia să spun „prezent” la această ediție și abia aștept să înceapă distracția pe zăpadă. Voi avea lângă mine un nou copilot, pe Florin Dorca. Experienţa lui mă va ajuta la această cursă. Ne așteaptă foarte multă zăpadă, cu maluri uriașe pe margine, astfel cred că spectacolul este garantat pentru toți cei care vor veni să ne susțină de pe margine. Pe lângă activitatea mea, am pregătit și o surpriză, cu un nou echipaj, pe care de asemenea o să îl vedeți pe probe”, a precizat Norbert Maior.

Potrivit datelor tehnice oferite de organizatorii competiţiei, suprafaţa de rulare a probelor speciale este formată 100% din zăpadă și gheață. Distanța totală a probelor speciale este 122,2 km, distanţa totală a raliului este 241,7 km şi va avea 10 probe speciale.

Pentru a efectua deplasarea în condiții de siguranță este esențial să aveți mașina pregătită din toate punctele de vedere și nu uitați să fiți îmbrăcați cât mai bine, să aveți echipament de protecție adecvat iernii, alimente și apă suficiente. Pentru a cunoaște traseul, programul și locurile destinate spectatorilor, organizatorii invită la accesarea paginii oficiale: www.autocrono.ro.

Winter Rally Covasna este organizat de Clubul Auto Crono din Sfântu Gheorghe, în parteneriat cu Primăria Oraşului Covasna, Primăria Comandău, Direcţia Silvica Sfântu Gheorghe, Ocolul Silvic Comandău şi alţii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.