ACTUALITATE 16 ianuarie 2017

„Misterul” cifrelor de gheaţă distruse de elevi, elucidat de Primărie

de Covasna Media | 4469 vizualizări

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe precizează printr-un text publicat pe site-ul instituţiei că s-a rezolvat cazul privind doborârea cifrelor de gheță care a avut loc săptămâna trecută, la data 10 ianuarie 2017. Doar unul dintre elevi se face vinovat de distrugere, „complicele” său fiind de fapt condiiţiile meteorologice.

„Având în vedere informațiile obținute în cursul zilelor precedente primele două comunicate emise de către Primărie necesită rectificări: conform înregistrărilor camerelor de supraveghere la data de 10 ianuarie cifra 7 din numărul 2017 amplasat în fața statuii de gheață a fost distrusă de către unul dintre cei patru elevi prezenți la fața locului. Celelalte cifre s-au deteriorat datorită încălzirilor meteorologice și a activităților de joacă și fotografiere desfășurate în apropiere. La data de 13 ianuarie angajații Primăriei au înlăturat blocurile de gheață ale inscripției 2017”, arată textul.

Aceeaşi sursă arată că elevii, daţi „în urmărire online” s-au prezentat în cele din urmă la Primărie şi şi-au cerut iertare pentru acţiunile lor, drept pentru care nu vor exista plângeri la Poliţie. „Prin această cale informăm publicul interesat că minorii care au doborât o parte din statuia de gheață, însoțiți de părinții lor s-au prezentat la Primărie, unde s-au întâlnit cu primarul orașului și au cerut iertare pentru acțiunile lor, și prin această cale transmitem către locuitorii orașului scuzele prezentate. Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Biroul de Imagine subliniază că din primul moment a adoptat o atitudine îndreptată spre colaborare, ceea ce a avut ca rezultat rezolvarea cazului prin cale amiabilă. Desigur, actele de distrugere intenționată nu reprezintă un comportament acceptabil, dar fiind vorba despre minori care regretă acțiunea lor, municipalitatea nu dorește să depună plângere la poliție”.

Primăria informează de asemenea că în cursul acestei săptămâni, arta efemeră va fi înlăturată din centrul oraşului din cauza încălzirii vremii.

Iulia Drăghici

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Adi, 18 ianuarie 2017
Doar atit? Da, noi am fost "vitejii" care am distrus cifrele de gheata si cu asta basta! Eu unul nu sint ferm convins ca cineva s-a prezentat sa-si asume distrugerea lor.
Basil, 17 ianuarie 2017
Parintii erau doar simpatizanti sau votanti udmr si atunci totul se iarta don primar spera sa fie altfel si atunci dadea si nume si comunicat de presa.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.