ACTUALITATE 18 ianuarie 2017

Datele referitoare la poluanţii atmosferici trebuie raportate până în 15 martie

de Covasna Media | 1659 vizualizări

Amenzile pentru nerespectarea obligaţiei ajung până la 10.000 de lei

Operatorii economici și instituţiile care deţin date referitoare la sursele de poluanţi atmosferici trebuie să trimită raportările în vederea realizării inventarelor de emisii pentru anul 2016 până în 15 martie a.c., anunță Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Covasna. Sesiunea de raportare s-a deschis în 16 ianuarie.

„În conformitate cu art. 79, al. 3, lit. a din Legea 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător, nerespectarea obligaţiei titularului de activitate de a furniza autorităţilor competente informaţiile solicitate pentru elaborarea inventarelor de emisii de poluanţi atmosferici constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 2.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 5.000 lei la 10.000 lei, pentru persoane juridice”, arată un comunicat de presă transmis de APM.

Deţinătorii de informații necesare elaborării inventarelor de emisii de poluanţi atmosferici trebuie să completeze chestionarele aferente activităţilor desfăşurate în anul 2016 în aplicaţia „SIM-PA F2 Inventare Locale de Emisii” disponibilă pe site-ul A.N.P.M. (https://raportare.anpm.ro/irj/portal/public). Pentru completarea corectă a chestionarelor se poate consulta documentul „Ghid de utilizare a sistemului SIM. Inventar Emisii” disponibil la aceeaşi adresa.

În absenţa unei conexiuni la internet, aceştia trebuie să transmită chestionarele completate în funcţie de specificul activităţii, la sediul APM Covasna, în format de hârtie (conform anexei nr. 3 la O.M.M.P nr. 3299/2012 referitor la aprobarea metodologiei de elaborare a inventarelor privind emisiile de poluanţi în atmosferă).

Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul APM Covasna din Sfântu Gheorghe, Bd. Gen. Grigore Bălan nr. 10, la numărul de telefon:  0267323701, prin persoana de contact: Boariu Dan, Serviciul Monitorizare şi Laboratoare, e-mail: boariu.dan@apmcv.anpm.ro.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.