ACTUALITATE 19 ianuarie 2017

„Cupa Unirii” la Fotbal-tenis în sală revine la Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 1418 vizualizări

A doua ediţie a „Cupei Unirii” la Fotbal-tenis în sală are loc pe 22 ianuarie a.c. la sala de sport „Valeriu Bularca” din Întorsura Buzăului. Evenimentul, organizat de Asociaţia Sportivă „Ciucaş” Întorsura Buzăului şi Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe, este adresat echipelor de amatori din cadrul instituţiilor, asociaţiilor şi firmelor din judeţul Covasna. Activitatea sportivă va începe de la ora 9.

„«Cupa Unirii» la Fotbal-tenis promovează tenisul de picior în rândul tinerilor şi adulţilor, ca activitate sportivă de petrecere a timpului liber cu beneficii asupra sănătăţii, indiferent de vârstă”, transmit organizatorii.

„Cupa Unirii” de anul acesta cuprinde atât evenimentul sportiv propriu-zis, cât şi o serie de alte activităţi cultural-informative. Printre acestea din urmă se numără Expoziţia foto-documentară „Mica Unire”, dedicată evenimentelor istorice de la 24 ianuarie 1859. Prin alegerea ca domnitor al Ţărilor Române a lui Alexandru Ioan Cuza s-a înfăptuit o etapă majoră în procesul deschiderii naţiunii române către modernitate şi către o evoluţie în acord cu noul spirit al Europei; Expoziţia „Zbor (Ziduri, Bastioane, Oraşe, Ruine) – Mai aproape de cetăţile dacice din estul Transilvaniei”, organizată de MNCR în parteneriat cu ACSCR, ACCDVZ, MNIR şi AFCN. Expoziţia prezintă prin intermediul posterelor cetăţile dacice din estul Transilvaniei (Jigodin, Racu, Bixad, Olteni, Cernat, Covasna, Boroşneul Mic, Sânzieni, Racoş etc.), documentate în cadrul proiectului ZBOR; Campania „Uniţi pentru viaţă!” de informare a adulţilor, în special a părinţilor, cu privire la serviciile oferite de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna.

Programul competiţiei de Fotbal-tenis

Turneul de fotbal-tenis se va desfăşura în data de 22 ianuarie 2017 după următorul program: 09:30 – 12:30 – desfăşurarea meciurilor din faza grupelor; 12:30 – 13:00 – pauză; 13:00 – 16:00 – jocuri în faza semifinalelor şi finalelor şi 16:15 – festivitatea de premiere.

Competiţia este organizată de către Asociaţia Sportivă „Ciucaş” Întorsura Buzăului şi Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni (Sf. Gheorghe), în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna, Asociaţia Culturală „Cetatea Dacică-Valea Zânelor” din Covasna, Direcţia Judeţeană Pentru Sport şi Tineret Covasna, Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului şi Primăria Întorsura Buzăului.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.