ACTUALITATE 20 ianuarie 2017

Covasna: Fostul deputat PSD Horia Grama consideră necesară corectarea sistemului de redistribuire a mandatelor parlamentare - VIDEO

de Agerpres | 3266 vizualizări

Preşedintele PSD Covasna, fostul deputat Horia Grama, consideră că este necesară corectarea sistemului de redistribuire a mandatelor parlamentare, pentru a înlătura 'nedreptăţile generate de calculator'.

El a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că, în urma redistribuirii la nivel naţional a voturilor obţinute la alegerile parlamentare, a pierdut locul de deputat, deşi a avut, după UDMR, cel mai bun scor din rândul partidelor româneşti, mandatul fiind adjudecat de Octavian Goga, candidatul Partidului Mişcarea Populară, care a obţinut aproximativ două mii de voturi.

El a menţionat că a ridicat această problemă în faţa conducerii centrale a PSD.

'La recentele alegeri parlamentare, PSD Covasna a suferit o mare nedreptate din partea sistemului, care are erorile lui. Din păcate, sistemul a dat eroare tocmai în Covasna, unde comunitatea românească a votat una, iar calculatorul a scos altceva (...) Sistemul are imperfecţiuni, iar noi chiar nu meritam o astfel de soartă. Orice sistem este perfectibil. Am ridicat şi în Comitetul Executiv Naţional această problemă şi am spus că va trebui să găsim o soluţie să corectăm sistemul, pentru că altfel, aici, o să trăim o veşnică dramă, să avem surpriza că pleacă în Parlament alţii, în locul nostru, cu doar câteva sute de voturi. E adevărat, repartiţiile le face calculatorul, nu pe bază de subiectivism, ci pe o schemă logică, dar trebuie să căutăm o formulă. La ora actuală nu pot spune că am o soluţie, dar m-am gândit la o variantă', a spus Horia Grama.

În context, el a menţionat că Octavian Goga nu este tocmai o persoană care 'să facă cinste comunităţii noastre', subliniind că fostul consilier judeţean şi preşedinte executiv al PSD Covasna a fost dat afară din organizaţie din cauza neîndeplinirii 'criteriilor de incompatibilitate'.

'L-am dat afară din PSD de rău, nu de bun şi sub nicio formă nu mai are ce căuta la PSD (...) să-şi ia gândul, pentru că am auzit din mai multe surse că vrea să se întoarcă. Nu-l adoptăm pentru că nu ne face cinste. Ar fi bine să îşi rezolve problemele penale pe unde le are, că ştiu că are, să îşi achite datoriile la bănci şi la persoanele fizice şi mai ales la cămătari şi interlopi şi să nu mai promită că împarte posturi şi bani la primari, pentru că nu are atribuţii în domeniul ăsta (...) Nu ne compromitem cu astfel de oameni', a mai spus Horia Grama.

Liderul PSD Covasna a adăugat că actualul sistem de redistribuire a voturilor a defavorizat şi alte partide, printre care şi Partidul Mişcarea Populară, opinând că Traian Băsescu ar fi fost, probabil, mai fericit ca mandatul de deputat să-i revină candidatului din judeţul Constanţa, care a obţinut câteva mii de voturi, şi nu celui din Covasna, care a avut un număr considerabil mai mic.

Deputatul PMP Octavian Goga a declarat pentru AGERPRES că nu comentează deocamdată afirmaţiile lui Horia Grama, dar că va reveni în scurt timp cu un punct de vedere.

https://youtu.be/GNIpWApDKTo

Teme articol: alegeri PSD pmp grama
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
lili, 24 ianuarie 2017
Evident ca "sistemul de redistribuire" a voturilor era BUN cand a favorizat PSDul, dar subit si dintr-o data NU mai e bun cand pierde PSDul! Rusine, un impostor ca si Dragnea! Bazinul lor electoral citeste integral
Hai Grama, mai usurel cu revendicarile tale!, 21 ianuarie 2017
...daca Grama ramanea deputat, consideră si atunci necesară corectarea sistemului de redistribuire? Cand era deputat, de ce nu a contestat sistemul? :)
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.