ACTUALITATE 30 ianuarie 2017

Întorsura Buzăului va avea un sistem de securitate cu 25 de camere de supraveghere

de Iulia Drăghici - Taraș | 4829 vizualizări

Primăria din Întorsura Buzăului va avea în maxim două săptămâni un sistem de securitate modern şi integrat cu 25 de camere de supraveghere instalate în zone cheie din oraş. Autorităţile locale vor încheia contract cu o firmă specializată de supraveghere, iar toate filmările vor fi stocate într-un server. Centrul de comandă va fi amplasat în sediul Primăriei. Supravegherea va costa circa 100.000 de lei anual.

„Cu fiecare pas încerc să perfecţionez câte ceva, să schimb în mai bine. Săptămâna viitoare vom instala un sistem de securitate cu 25 de camere de supraveghere. Vrem să înlăturăm paza aceasta tradiţională a oraşului. Securitatea cetăţeanului va creşte pentru că o să monitorizăm tot. În cinci minute va fi intervenţia pe orice obiectiv dacă se întâmplă ceva. Camerele vor fi instalate în 25 de puncte de interes şi de vulnerabilitate identificate de o firmă specializată. (...) Prefer să am în câmpul operativ un „ochi” care nu doarme, că e zi sau noapte, care nu bea şi care îmi este la dispoziţie tot timpul”, ne-a declarat primarul din Întorsura Buzăului, Leca Băncilă.

Camerele vor fi amplasate în zona centrală, zona şcolilor şi a instituţiilor, dar şi în alte puncte cheie şi vor fi marcate cu însemne specifice zonelor supravegheate video.

Potrivit edilului, ideea implementării acestui proiect de supraveghere s-a născut în urmă cu câţiva ani din cauza unor vulnerabilităţi legate de protecţia cetăţeanului. Mai mult, primarul Leca Băncilă plănuieşte să folosească imaginile video şi pentru a analiza şi identifica problemele la nivel de oraş.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.