ACTUALITATE 30 ianuarie 2017

Programul „Şcoală după şcoală”, co-finanţat de CJ Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1223 vizualizări

În 27 ianuarie a.c. Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a deschis concursul de proiecte adresat unităţilor de învăţământ din judeţ, în care după orele de curs se derulează programul „Şcoală după şcoală”.

„Noi venim în sprijinul comunităţilor locale cu 50% din cota lor parte, dacă vin la noi cu un proiect. Acele comunităţi care deja au pornit în acest proiect, pot, pentru anul financiar 2017, depune începând din 27 ianuarie a.c. un proiect de co-finanţare. Bani o să alocăm după acordarea bugetului naţional şi judeţean”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamás Sándor,  într-o conferinţă de presă.

Judeţul Covasna va contribui cu câte 20.000 lei/grup de elevi, sumă care reprezintă 25 la sută din valoarea totală a subvenţiei, tot cu 25 la sută vor participa unităţile administrativ-teritoriale, iar restul de 50 la sută provenind de la Fundaţia HEKS din Elveţia.

„Programul a fost lansat în 2015, de către Fundaţia LAM şi Fundaţia HEKS din Elveţia. Mai târziu, în acest program a intrat Fundaţia Creştină Diakonia, în locul Fundaţiei LAM. Începând din luna septembrie a anului trecut, programul a fost derulat în 13 localităţi, cu participarea a 312 de copii. Experiența demonstrează că, în judeţul Covasna, este mare nevoie de acest program After school, având în vedere că, după orele de curs, copiii primesc o masă caldă, precum şi asistenţă de specialitate în realizarea temelor pentru acasă, astfel copiii pot petrece timpul rămas liber cât mai plăcut, iar părinţii sunt scutiţi de grija pregătirii propriilor copii în privinţa studiilor. Legat de programul «Şcoală după şcoală», un copil de opt ani a spus: «e pentru prima oară în viaţa mea când am mâncat şi supă şi felul doi». Consider că această declaraţie demonstrează că acest program este important nu doar din punct de vedere educaţional, ci şi din punct de vedere social. Conform cererii de propuneri de proiecte, pot solicita sprijin financiar toate localităţile din mediul rural. Programul care se derulează în parteneriat cu unităţile administrativ-teritoriale şi cu asociaţiile de părinţi, va fi stabilit de fiecare unitate de învăţământ în parte”, a mai spus Tamás Sándor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.