ACTUALITATE 11 ianuarie 2017

Campania de ajutorare a Elizei continuă!

de Iulia Drăghici - Taraș | 2385 vizualizări

Elizabeth Cotioraș, tânăra în vârstă de 19 ani din Sfântu Gheorghe diagnosticată în 2015 cu metastaze pulmonare, boală recidivată după un tratament și o operație împotriva cancerului la călcâi, se întoarce acasă de la clinica din Turcia, după primul control. Vizita în Turcia a fost posibilă prin implicarea oamenilor din județul Covasna, dar și din țară, care s-au alăturat campaniei de donații „Împreună pentru Eliza”.

Potrivit apropiaților, o lună va dura până când aceasta va primi rezultatele analizelor și va afla ce pași are de urmat mai departe înspre vindecare.

Drumul Elizei este în continuare unul dificil, nu doar din cauza bolii grele de care suferă, ci și din cauza costurilor pe care le necesită tratamentul, greu de anticipat și care pot produce „surprize”, la fel cum s-a întâmplat chiar marți.

„De dimineață am primit un apel telefonic de la Eliza. (...) «Vor să fac biopsie și să trimită analizele mele la laborator, să vadă la ce tratament sunt imună și care dă rezultate, ne costă 5.000 de euro, bani pe care trebuie să îi dăm azi, crezi că reușim cumva?», mi-a spus aceasta. M-am gândit, am verificat contul, am făcut calcule de vreo câteva ori, m-am scotocit prin toate cardurile și buzunarele. (...) După 5 ore de umblat prin oraș și de completat acte, am putut să-i virez Elizei 4.000 de euro, urmând să mai completeze ea cu diferența. Pentru a reuși am sunat, am scris sms-uri, am făcut ce am știut mai bine. Important e că oamenii au reacționat foarte rapid, tocmai de aceea le mulțumesc din toată inima. Fără ajutorul dumneavoastră nu aș fi reușit să controlez acest cost «surpriză»”, a scris prietenilor săi din mediul online, Cosmin Iosub, un prieten al Elizei, cel care a inițiat la sfârșitul anului trecut o amplă campanie de strângere de fonduri.

Cosmin a explicat pentru „Observatorul de Covasna” că doar pentru analizele și drumul în Turcia, Eliza a avut nevoie de circa 7.000 de euro. „Am avut „surpriza” de a ne trezi cu un cost de circa 7.000 de euro (n.red. deși cel anticipat fusese de 2.500 de euro). (...) Cei aproximativ 5.000 de euro de ieri ne-au adus la aceasta sumă, important e că am reușit cumva să îi obținem în timp real. Acesta e abia începutul, vor urma, după cum spuneam, costuri imense și posibil alte astfel de „surprize”. (...) Tratamentul îl va afla abia peste o lună, atunci vom afla și prețul său total, deci va trebui să fim pregătiți”.

Eliza 2Așadar, Eliza, absolventa Liceului de Artă „Plugor Sándor”, are în continuare nevoie de ajutorul nostru. Cei care sunt dispuși în continuare să devină eroii Elizei, o pot face donând în următoarele conturi deschise la Banca Transilvania:

Cont euro: Iosub Cosmin Teodor, IBAN: RO53BTRLEURCRT034952101, SWIFT: BTRLRO22;

Conturi lei: Iosub Cosmin Teodor: RO06BTRLRONCRT0349521201, Elizabeth Cotioraș: RO62BTRLRONCRT0346422401.

„Sperăm și suntem siguri că împreună vom reuși, că împreună vom fi fericiți atunci când titlul postării mele va fi: „Am reușit! Sunteți eroii Elizei”. (...) Împreună putem să-i readucem acesteia zâmbetul pe buze și speranța. O putem ajuta pe Eliza să-și continue studiile și să aibă o viață fericită. Orice donație contează, oricât de mică”, a transmis Cosmin, prin intermediul campaniei umanitare „Împreună pentru Eliza”.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 12 ianuarie 2017
Mult Noroc si Sanatate, Eliza! Doamne ajuta, sa reusesti sa treci cu bine greul asta din viata ta!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.