ACTUALITATE 9 ianuarie 2017

FOTO: Incendiu la școala din Comandău

de Iulia Drăghici - Taraș | 2452 vizualizări

Un incendiu, izbucnit luni după amiaza, a ars circa 25% din suprafața școlii generale din comuna Comandău. Clădirea instituției de învățământ era construită din lemn. Trei echipaje de pompieri de la Târgu Secuiesc, o ambulanță SMURD și un echipaj de pompieri voluntari din orașul Covasna sunt la această oră la fața locului și acționează pentru stingerea incendiului. Nu sunt victime.

Potrivit purtătororului de cuvânt de la ISU Covasna, Marius Tolvaj, se lucrează în condiții grele, la minus 20 de grade.

Cauzele incendiului sunt deocamdată necunoscute.

Incidentul determină suspendarea cursurilor pentru întreaga săptămână.

Inspectorul şcolar general Kiss Imre a declarat pentru Agerpres că, din informaţiile pe care le deţine, incendiul este extrem de violent.

'Pompierii sunt la faţa locului, lucrează la stingerea incendiului (...), nu se ştie ce va rămâne din această clădire. Mâine dimineaţă, împreună cu domnul prefect, vom merge la Comandău să vedem care este situaţia şi apoi, împreună cu Primăria şi cu Consiliul Judeţean, să ne gândim ce vom face cu copiii, în toiul iernii (...). Probabil că toată săptămâna vor fi suspendate cursurile, până găsim o altă soluţie', a declarat Kiss Imre. El a mai menţionat că a informat conducerea Ministerului Educaţiei cu privire la acest incident.

Comandantul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Covasna, Gyorgy Alfons, a declarat pentru Agerpres că intervenţia a fost îngreunată iniţial din cauza drumului dificil de parcurs, totodată înregistrându-se temperaturi extrem de scăzute, în condiţiile în care localitatea Comandău se află la o altitudine de peste o mie de metri.

scoala comandau_incendiu 1scoala comandau_incendiu 3scoala comandau_incendiu 4scoala comandau_incendiu 5scoala comandau_incendiuscoala comandau_incendiu 2

Sursa foto: Nemethi Gyula Skipy

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.